Σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα έχει ντυθεί στα λευκά κι όλοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους για ν’ απολαύσουν το χιόνι! Άλλωστε, το τόσο χιόνι δεν είναι συχνό φαινόμενο στη χώρα μας.

Αν είσαι ιδιοκτήτης χάσκυ, τότε σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα με τον σκύλο σου στα χιόνια. Εάν, όμως, ο σκύλος σου είναι οποιασδήποτε άλλης ράτσας, θα πρέπει να έχεις κατά νου μερικά πράγματα! Σκύλος και χιόνι: Τι πρέπει να προσέξεις σε μια βόλτα με τον τετράποδο φίλο σου στο λευκό τοπίο;

Προσοχή στα νύχια του

Το παγωμένο έδαφος είναι πολύ ολισθηρό. Τα πολύ μακριά νύχια του σκύλου δεν βοηθούν την ισορροπία του σ’ ένα τέτοιο έδαφος, γι’ αυτό φρόντισε να έχεις κόψει τα νύχια του για να είναι ομαλότερη η τριβή με το παγωμένο έδαφος.

French Bulldog Love GIF by The BarkPost  - Find & Share on GIPHY

Προσοχή στα πατουσάκια του

Τα πατουσάκια του σκύλου σου είναι πολύ ευαίσθητα και ο πάγος, το χιόνι και το αλάτι μπορεί να του προκαλέσουν προβλήματα. Για να προστατέψεις τις πατούσες του, μπορείς να τους βάλεις λίγη βαζελίνη και φυσικά όταν γυρίσετε σπίτι, να του σκουπίσεις τα ποδαράκια.

Μπορείς επιπλέον να βρεις μπότες για σκύλους, που τον προστατεύουν απ’ το κρύο, το χιόνι και τα γλιστρήματα!

Προσοχή στα τραβήγματα

Εάν ζεις καθημερινά το να σε «τραβάει» ο σκύλος σου στη βόλτα, τότε ξέρεις πολύ καλά για τι μιλάμε. Όμως, όταν στο έδαφος υπάρχει πάγος, το τράβηγμα μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.

Για να το αποφύγεις, μπορείς να πάρεις μαζί το αγαπημένο του παιχνίδι για να του αποσπάς την προσοχή όταν νιώθεις ότι πάει να σε τραβήξει!

Dog Love GIF by Hallmark Channel - Find & Share on GIPHY

Φόρεσέ του ρούχο

Επειδή κάνει κρύο, μην αφήσεις το κορμί του εκτεθειμένο. Βάλε, λοιπόν, ρούχα στο σκύλο σου, κατά προτίμηση αδιάβροχα και ζεστά για να ανέβει η θερμοκρασία του και να μην αρπάξει κανένα κρυολόγημα.

Φαγητό πριν την βόλτα

Το φαγητό θα του αυξήσει την όρεξη και θα του δώσει ενέργεια. Η σωστή στιγμή να φάει, λοιπόν, το φαγητό του είναι μισή ώρα πριν την βόλτα σας!

Δες ακόμα συμβουλές για να μην υποφέρει ο σκύλος σου όταν έχει κρύο:

Κάνει κρύο; Συμβουλές για να μην υποφέρει το σκυλάκι σου

Photo: Pixabay