Τι να περιμένεις τον πρώτο χρόνο που θα φέρεις στο σπίτι τον σκύλο σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Τελικά το πήρες απόφαση και υιοθέτησες ένα σκυλάκι που σου έκλεψε την καρδιά απ’ την πρώτη στιγμή που το είδες. Τι να περιμένεις τον πρώτο χρόνο που θα φέρεις στο σπίτι τον σκύλο σου;

Τον πρώτο χρόνο που θα φέρεις στο σπίτι τον σκύλο σου, να ξέρεις ότι θα είναι δύσκολο, ειδικά εάν είναι κουταβάκι και χρειάζεται εκπαίδευση. Εάν πάλι είναι λίγο μεγαλύτερο, θα χρειαστεί κι αυτό τον χρόνο της προσαρμογής του. Να ξέρεις, όμως, ότι εκτός από όλα τα πρακτικά πράγματα που θα χρειαστεί να μάθεις, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς και πολλή αγάπη στη ζωή σου!

Θα πρέπει να κάνεις υπομονή

Ο σκύλος σου έχει τη δική του προσωπικότητα και μερικές φορές η συμπεριφορά του δεν θα είναι αυτή που θα ήθελες. Παράλληλα, μερικές φορές θα παρουσιαστούν και προβλήματα που δεν περίμενες και τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος με υπομονή να τα αντιμετωπίσεις. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι μπορείς να αλλάξεις τη συμπεριφορά του, απλά θα χρειαστείς λίγο χρόνο και αρκετή υπομονή…

Θα κάνεις λάθη

Όσα άρθρα κι εάν διαβάσεις στο Διαδίκτυο, όσες συμβουλές σου δώσει ο εκπαιδευτής σου, είναι λογικό ότι στην αρχή, θα κάνεις κάποια λάθη. Απλά να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείς, καθώς όλα όσα σου φαίνονται αδύνατα αυτή τη στιγμή, με την πάροδο του χρόνου θα μάθεις να τα κάνεις καλύτερα.

Photo: Unsplash/Jack Brind

Χρειάζεται άσκηση

Τα σκυλιά και ειδικά τα κουτάβια χρειάζονται την άσκηση, για να εκτονώσουν την ενέργεια τους. Αυτό σημαίνει ότι μια βόλτα στη γειτονιά δεν αρκεί, αλλά θα πρέπει να πηγαίνετε σε κάποιο πάρκο, καθώς οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι τα σκυλιά χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα άσκησης την ημέρα. Μπορεί να είσαι κουρασμένη μετά τη δουλειά ή το σχολείο, αλλά αντί να ξαπλώσεις αμέσως στο κρεβάτι, καλό θα ήταν να πάρεις τον σκύλο σου και να πάτε για μια βόλτα. Θα κάνει καλό και σε εσένα.

Θα τον αγαπήσεις όσο τίποτα άλλο

Όσα κι εάν δεν περιμένεις τον πρώτο χρόνο που θα φέρεις τον σκύλο σου στο σπίτι, όσα προβλήματα κι εάν αντιμετωπίσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τον αγαπήσεις όσο τίποτα άλλο. Θα σου λείπει όταν είσαι στη δουλειά κι αυτός δεν θα είναι εκεί. Θα είναι η παρέα σου και θα είναι κι αυτός ένας λόγος να ξυπνάς το πρωί. Επίσης, όταν συνηθίσεις τον πρώτο χρόνο μαζί του, δεν θα μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτόν.

Διάβασε ακόμη:

Οι λόγοι που θα σε πείσουν να αφήσεις τον σκύλο σου να κοιμηθεί στο κρεβάτι σου!

Photo: Unsplash/Ross Sokolovski

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved