Μόλις καλωσόρισες το νέο μέλος στην οικογένειά σου και είσαι ενθουσιασμένος! Όμως, όταν έφτασε το πρώτο βράδυ σπάραξε η ψυχή σου, καθώς άκουγες ότι το κουτάβι κλαίει κατά τη διάρκεια της νύχτας…

Αρχικά θέλουμε να σου πούμε να μην πανικοβληθείς καθώς τα περισσότερα κουτάβια κλαίνε το βράδυ, ειδικά όταν δεν κοιμούνται μαζί τους σκυλογονείς τους.

Εάν έχεις πάρει το κουτάβι σου στο κρεβάτι, πιθανότατα δεν θα το ακούσεις όλο το βράδυ, αλλά εάν είναι σε ένα κρεβατάκι μόνο του -ακόμα κι αν είναι μέσα στο δωμάτιό σου- τότε είναι πολύ, πολύ πιθανό να το ακούσεις να κλαίει.

Τα κουτάβια είναι σαν μωρά και πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια. Γι’ αυτό και προτείνεται, ειδικά τον πρώτο καιρό, το κρεβατάκι του να είναι μέσα στο δωμάτιο, δίπλα στο κρεβάτι.

κουτάβι κλαίει
UnsplashLydia Torrey

Πώς μπορείς να βοηθήσεις έναν σκύλο όταν βιώνει το άγχος αποχωρισμού

Τι να κάνεις εάν το κουτάβι κλαίει το βράδυ;

  • Μπορεί να θέλει να πάει τουαλέτα, γι’ αυτό σήκωσέ το και πήγαινέ το στην πάνα ή στον κήπο, όπου του έχεις μάθει τις πρώτες μέρες να κάνει την ανάγκη του.
  • Εάν θέλει τουαλέτα, δώστου μετά μια λιχουδιά για επιβράβευση.
  • Στη συνέχεια, βάλτο πίσω στο κρεβατάκι του.

Στην περίπτωση που δεν θέλει τουαλέτα κι απλά κάτι το τρόμαξε και είναι ανήσυχο, μην πιστέψεις ότι έκανες λάθος που το πήρες μαζί σου να το ηρεμήσεις. Το να ανακουφίζεις την ανησυχία του σκύλου σου δεν είναι ποτέ κακό πράγμα! Το ένστικτό σου σου λέει ότι θέλεις να το πάρεις αγκαλιά και να το χαϊδέψεις και μην αφήσεις κανέναν να σου πει ότι αυτό είναι λάθος.

Γενικά, οι πρώτες μέρες με ένα κουτάβι μέσα στο σπίτι είναι τόσο συναρπαστικές όσο και δύσκολες. Πολλές φορές μπορεί να μην ξέρεις τι ακριβώς χρειάζεται, αλλά το σημαντικό είναι να είσαι εκεί για αυτό και να μάθεις τι χρειάζεται για να νιώθει άνετα στο νέο του σπίτι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News