Πράγματα που τα κατοικίδια διαισθάνονται κι εμείς δεν θα καταλάβουμε ποτέ πώς το καταφέρνουν, αλλά βαθιά μέσα μας ξέρουμε ότι αυτά τα πλάσματα είναι μοναδικά!

Νομίζεις ότι ο σκύλος ή γάτα σου σε καταλαβαίνει, σε νιώθει, ότι με κάποιον μαγικό τρόπο ξέρει πάντα τι συμβαίνει γύρω του ακόμα και καλύτερα από εσένα και έχεις δίκιο, γιατί τελικά καταλαβαίνει πολλά πράγματα που εμείς δεν παρατηρούμε.

Πράγματα που τα κατοικίδια διαισθάνονται:

Τον φόβο

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν όταν κάποιος φοβάται και ότι μπορούν να “μυρίσουν” τον φόβο. Σύμφωνα με το Animal Planet αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, αλλά τα σκυλιά μπορούν να αισθανθούν όχι μόνο τον φόβο, αλλά κι όταν κάποιος είναι ευτυχισμένος ή λυπημένος, κάτι που από μόνο του είναι αξιοθαύμαστο.

Πράγματα που τα κατοικίδια διαισθάνονται
Pexels

Εάν είσαι καλός άνθρωπος

Το ένστικτο των σκύλων είναι απλά μοναδικό, αφού μπορούν πολλές φορές καλύτερα από τους ίδιους τους ανθρώπους να καταλάβουν εάν κάποιος είναι καλός ή κακός, εάν είναι με λίγα λόγια αξιόπιστος ή όχι. Μάλιστα, σύμφωνα με μια μελέτη του περιοδικού Animal Cognition, τα σκυλιά πράγματι κατέχουν αυτή τη super δύναμη και εάν για κάποιον λόγο θεωρήσουν έναν άνθρωπο αναξιόπιστο, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν γνώμη.

Τον θάνατο

Η γάτα μπορεί να αντιληφθεί έναν θάνατο, όταν αυτός πλησιάζει. Είναι αρκετά creepy, αλλά είναι αλήθεια. Μάλιστα μια ιστορία που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine ανέφερε ότι μια πραγματική γάτα μπόρεσε να διαισθανθεί και να μυρίσει έναν επικείμενο θάνατο μέσα στο σπίτι που κατοικούσε.

Τις φυσικές καταστροφές

Μπορούν τα ζώα να αισθανθούν πραγματικά μια καταστροφή; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Science ABC, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο, αλλά τα ζώα παρατηρούν καλύτερα τις κινήσεις των ανθρώπων και μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει μια συγκεκριμένη στιγμή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News