Νέο κατοικίδιο στην οικογένεια; Καλωσόρισες τον τετράποδο φίλο σου; Υπέροχα νέα! Όμως, ξέρεις τι χρειάζεται το κουτάβι σου, ώστε να το φροντίσεις σωστά;

Όσο υπέροχο, συναρπαστικό, έξυπνο, γλυκό και διασκεδαστικό και αν είναι αυτός ο χνουδωτός σου φίλος, πρέπει να προσέξεις αρκετά, ώστε να είσαι σωστά εξοπλισμένος και να του προσφέρεις όλα όσα χρειάζεται. Το ότι πρέπει να του προσφέρεις αγάπη είναι δεδομένο, όμως στην πράξη και από υλικά αγαθά τι πρέπει να έχεις για να το φροντίσεις και να το περιποιηθείς κατάλληλα;

Τι χρειάζεται το κουτάβι σου;

Μπολ νερού

Το κουτάβι σου έχει πολλή ενέργεια, οπότε επίλεξε ένα μπολ νερού που να μην μπορεί να το αναποδογυρίσει εύκολα. Μην ξεχνάς να το πλένεις καθημερινά, να του αλλάζεις τακτικά νερό και να πάρεις μπολ ανάλογα με το μέγεθός του. Ίσως στην αρχή να προμηθευτείς με ένα μικρό και μεγαλώνοντας να του πάρεις ένα πιο μεγάλο μπολ.

Φαγητό

Ο πρώτος χρόνος είναι κρίσιμος για την ανάπτυξη του κουταβιού σου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το κουτάβι σου χρειάζεται ειδική διατροφή για την ανάπτυξη ισχυρών οστών, δοντιών και των συστημάτων του σώματος. Μεγαλώνοντας σίγουρα θα πρέπει να αυξήσεις την τροφή του.

Είσαι σίγουρος ότι το κουτάβι σου τρώει την σωστή ποσότητα φαγητού; Μάθε να την υπολογίζεις σωστά!

Περιλαίμιο

Το κουτάβι σου χρειάζεται ένα κολάρο για να κρεμάσει μια ετικέτα ταυτότητας και, επίσης, ώστε να μπορείς να του βάζεις το λουράκι του για τους περιπάτους. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία που θα βρεις στην αγορά και φρόντισε να του το φορέσεις όσο είναι ακόμα μικρό για να το συνηθίσει.

τι χρειάζεται το κουτάβι
Pixabay

Λουρί

Το λουρί του κουταβιού σου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για βόλτες μαζί σου, καθώς και ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο, αν το χρησιμοποιήσεις σωστά. Υπάρχουν διάφορα στυλ, υλικά και μήκη για να διαλέξεις.

Είδη περιποίησης

Πόσο όμορφο θα ήταν να κρατάς το κουτάβι σου τόσο καθαρό και περιποιημένο όσο ήταν την πρώτη μέρα που το έφερες στο σπίτι; Προμηθεύσου τα κατάλληλα είδη περιποίησης και υγιεινής για το σκύλο σου.

Αναλυτικός οδηγός για τη σωστή περιποίηση του σκύλου σου στο σπίτι!

Παιχνίδια

Το κουτάβι σου είναι μωρό και θα χρειαστεί παιχνίδια. Οπότε φρόντισε να του πάρεις μερικά για να μην σου μασουλάει όλες τις παντόφλες. Άσε που πολλά από αυτά που θα βρεις στο εμπόριο κάνουν καλό και στα δόντια του, ενώ είναι συγχρόνως διασκεδαστικά και ασφαλή. Επίσης, θα το κρατήσουν και απασχολημένο όσο εσύ δουλεύεις και δεν μπορείς να ασχοληθείς μαζί του.

Κρεβάτι ύπνου

Τα περισσότερα σκυλάκια χρειάζονται ένα κρεβάτι ύπνου ή ένα σπιτάκι για να κοιμούνται, ανάλογα φυσικά και με το μέγεθός τους. Φρόντισε να είναι άνετο, ώστε να μπορεί να κοιμάται με την ησυχία του σε αυτό και να μην έρχεται συνεχώς στο κρεβάτι σου.

Μην ξεχάσεις, τέλος, να επισκεφθείς μαζί του τον κτηνίατρο για να το εξετάσει και να σου πει τι άλλο μπορεί να χρειαστεί από ιατρικής άποψης, αλλά και να του δίνεις πολλή, πολλή αγάπη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News