Θες να ζήσεις για πάντα με τον σκύλο σου; Βάλε αυτά στο καθημερινό σας πρόγραμμα

LIKE US ON FACEBOOK

Η επιστήμη αναφέρει ότι το να έχεις σκύλο μπορεί να προσθέσει χρόνια στην ζωή μας. Ναι, το ξέρουμε και ευχαριστούμε τους τετράποδους φίλους μας για το ελιξήριο μακροζωίας που μας προσφέρουν. Αυτό, όμως, σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους δώσουμε μια υπέροχη ζωή και όσο το δυνατό μεγαλύτερη.

Δυστυχώς, οι τετράποδοι φίλοι μας δεν ζουν για πάντα, και ο αποχωρισμός τους πονάει φρικτά την καρδιά μας. Αλλά μπορούμε να βρούμε τρόπους να κάνουμε τις ζωές τους πιο υγιείς και πιο όμορφες. Ψάχνεις να βρεις πως θα ζήσει περισσότερο ο σκύλος σου; Εδώ, θα βρεις τρόπους να βοηθήσεις τον σκύλο σου να ζήσει περισσότερα χρόνια.

πως θα ζήσει περισσότερο ο σκύλος

Μετέτρεψε το σπίτι σου σε pet friendly μέρος

Είτε φέρνεις στο σπίτι σου ένα μικρό κουτάβι είτε ένα μεγαλύτερο ηλικιακά σκυλί, θα πρέπει να ελέγξεις το σπίτι σου. Έλεγξε κάθε ίντσα του σπιτιού σου θέτοντας μια ερώτηση στον εαυτό σου: Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να χτυπήσει θανάσιμα το σκυλί μου; Τσέκαρε τι μπορεί να το μπουρδουλώσει, τι μπορεί να πετάξει σπινθήρες, τι μπορεί να το ρίξει, τι μπορεί να μασήσει. Όλα αυτά αποτελούν κίνδυνο.

Παρατήρησε προσεκτικά το νέο μέλος της οικογένειάς σου, ειδικά όσο μαθαίνει καλύτερα τον χώρο, για να δεις τι είδους πρόβλημα μπορεί στο μέλλον να αντιμετωπίσεις. Μην υποθέσεις ότι ένα σκυλί που έχεις καιρό δεν θα αναπτύξει σε κάποια στιγμή μια άσχημη συμπεριφορά.

Ββεβαιώσου ότι τα δηλητηριώδη φυτά και οι τοξικές τροφές δεν είναι προσβάσιμες. Ασφαλείς πόρτες, παράθυρα, περιφράξεις είναι τρόποι που μπορούν να αποτρέψουν την διαφυγή του σκύλου σου. Να δώσεις στο σκύλο σου πολλά αντικείμενα που να μπορεί να παίξει και να μασήσει με ασφάλεια, οπότε είναι λιγότερο πιθανό να αγγίξει κάτι που δεν πρέπει.

πως θα ζήσει περισσότερο ο σκύλος

 

Μάθε του οπωσδήποτε τις συγκεκριμένες εντολές

Υπάρχουν μερικές εντολές που πρέπει να δουλέψεις με τον σκύλο σου και στο μέλλον να είναι ικανές να του σώσουν την ζωή. Το «έλα», «άφησέ το» και «κάτσε κάτω» είναι οι πιο βασικές.

Η εντολή «έλα» θα μπορούσε να εμποδίσει το σκυλί σου να τρέξει μακριά και να το χάσεις. Το «κάτσε κάτω» μπορεί να κρατήσει το σκυλί σου ασφαλή, εάν βρίσκεται σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Και το «άφησέ το» θα μπορούσε να εμποδίσει το σκυλί σου από το να φάει κάτι που δεν πρέπει.

Επιπλέον, κάθε σκύλος που ανταποκρίνεται σε εντολές είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ενόχληση στην κοινότητα. Η οποία, δυστυχώς, μερικές φορές μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απειλητική για την ζωή του.

Θες να ζήσεις για πάντα με τον σκύλο σου; Βάλε αυτά στο καθημερινό πρόγραμμά σας

Φρόντισε τα δόντια του

Δεν είναι πάντα εύκολο να φροντίσεις τα δόντια ενός σκύλου, αλλά είναι σημαντικό να ζήσει μια μακριά και υγειή ζωή. Η συσσώρευση στοματικών βακτηρίων μπορεί τελικά να οδηγήσει σε όλα τα είδη προβλημάτων υγείας για το κατοικίδιο ζώο σου, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων καρδιακής βαλβίδας και λοιμώξεων στα νεφρά.

Είναι ιδιανικό να βουρτσίζεις τα δόντια του σκύλου σου όσο πιο συχνά μπορείς, ακόμα και αν μπορείς να το κάνεις για λίγη ώρα. Επιπλέον, μίλα με τον κτηνίατρό σου για τα μεσώμενα παιχνίδια και τα κόκκαλα που βοηθούν στην στοματική υγιεινή. Προγραμματοποίησε έναν επαγγελματικό καθαρισμό αν πρέπει.

Θες να ζήσεις για πάντα με τον σκύλο σου; Βάλε αυτά στο καθημερινό πρόγραμμά σας

Γίνε η φωνή του σκύλου σου

Το σκυλί σου εξαρτάται από εσένα. Γίνε η φωνή του. Και υπάρχουν μερικές φορές που θα πρέπει να παρέμβεις για να γίνει ό,τι είναι καλύτερο για το κατοικίδιό σου. Να είσαι αγενής αν χρειαστεί.

Εάν ένας ξένος θέλει να αγκαλιάσει και να φιλήσει το σκύλο σου, η απάντησή σου θα πρέπει να είναι όχι για να προστατεύσεις το σκυλάκι σου από αδικαιολόγητο άγχος. Μην επιτρέπεις σε κανέναν να ταΐσει το σκυλάκι σου.

Ενώ είναι πολύ σημαντικό να κοινωνικοποιήσεις το σκύλο σου, θα πρέπει να είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Θες να ζήσεις για πάντα με τον σκύλο σου; Βάλε αυτά στο καθημερινό πρόγραμμά σας

Καθημερινή άσκηση

Μια υγιεινή διατροφή και μια καθημερινή άσκηση είναι η μαγική φόρμουλα που επεκτείνει τη ζωή τόσο του ανθρώπου όσο και του σκύλου. Ακόμα και αν έχεις απλά μια αυλή για να παίζει το σκυλί σου, το περπάτημα είναι πολύ σημαντικό για το σκυλί.

Το περπάτημα δεν είναι μόνο σωματική δραστηριότητα αλλά είναι και διανοητική διέργεση για το σκύλο σου να μυρίζει, να βλέπει και να ακούει κάτι πέρα από αυτά που υπάρχουν στην αυλή σου.

Απλά βεβαιώσου ότι γνωρίζεις τα όρια του σκύλου σας. Είναι καλύτερο να σιγουρευτείς ότι το κατοικίδιο ζώο σου είναι αρκετά υγιές για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα άσκησης και ότι το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες του κατοικίδιου ζώου σου. Εκπαίδευσε το σκυλί σου για να περπατήσει με ασφάλεια σε ένα λουρί. Απέφυγε ακραίες καιρικές συνθήκες. Και παρακολούθησε το κατοικίδιο ζώο σου για σημάδια τραυματισμών ή υπερβολικής έκθεσης, ειδικά σε ράτσες που τείνουν να έχουν δυσκολία στην αναπνοή.

Θες να ζήσεις για πάντα με τον σκύλο σου; Βάλε αυτά στο καθημερινό πρόγραμμά σας

Μάθε πρώτες βοήθειες για ζώα

Εάν επρόκειτο να προκύψει ιατρική έκτακτη ανάγκη στο σκυλί σας, θα ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις;

Ζήτησε από τον κτηνίατρό σου να σου συστήσει μαθήματα πρώτων βοηθειών για ζώα συντροφιάς και δημιούργησε ένα κιτ πρώτων βοηθειών με είδη ασφαλή για σκύλους. Επιπλέον, εάν ο κτηνίατρός σου δεν προσφέρει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης,  ζήτα να σου συστήσει μια 24ωρη κλινική.

Μην ξεχάσεις με τίποτα την συχνή επίσκεψη στον κτηνίατρο. Και μην ξεχάσεις να αναφερθείς ακόμα και στις μικρές αλλαγές στην συμπεριφορά του σκύλου σου που παρατηρείς. Είναι πολύ σημαντικό.

Διαβάστε επίσης:

Πώς μπορείς να βοηθήσεις έναν σκύλο όταν βιώνει το άγχος αποχωρισμού

Credits: Unsplash \ Pexels
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved