Θέλεις να είσαι καλός γονιός για τον σκύλο σου; Οι 5 βασικοί κανόνες!

LIKE US ON FACEBOOK

Αν θέλεις να είσαι καλός γονιός για τον σκύλο σου, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις και ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθείς.

Όταν έχεις έναν σκύλο σου σπίτι σου είναι σαν να έχεις ένα μωρό. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα γιατί η ζωή του και κυρίως η ποιότητα της ζωή του εξαρτάται από σένα. Αν θέλεις να είσαι καλός γονιός για τον σκύλο σου, υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείς.

Ο σκύλος δεν είναι μόνο στα καλά, στις αγκαλιές, στην παρέα. Έχεις και κάποιες υποχρεώσεις απέναντί του και πριν πάρεις την απόφαση να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι πρέπει να το σκεφτείς καλά.

Αν θέλεις να είσαι καλός γονιός για τον σκύλο σου… αυτοί είναι οι κανόνες!

Προσοχή τι αφήνεις στο τραπεζάκι

καλός γονιός για τον σκύλο

Μπορεί όσο ζεις μόνος σου να μην σε ενδιαφέρει τι άφησες στο τραπεζάκι του σαλονιού ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού. Όταν, όμως, έχεις κι έναν σκύλο στο σπίτι, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Όχι, δεν μπορείς να αφήσεις τη σοκολάτα πάνω στο τραπεζάκι και αυτό γιατί μπορεί να βλάψει τον σκύλο σου που θα την αρπάξει με την πρώτη ευκαιρία.

Παράλληλα, άλλα προϊόντα μπορεί να αποβούν ακόμη και θανατηφόρα για τον σκύλο σου γι΄αυτό καλλυντικά, σκουπίδια, φάρμακα, καθαριστικά και συγκεκριμένα φαγητά θα πρέπει όχι μόνο να μην βρίσκονται στο οπτικό του πεδίο, αλλά να μην μπορεί να τα φτάσει ανά πάσα στιγμή.

Το καλό φαγητό είναι must

Είσαι ότι τρως και αυτό ισχύει και για τον σκύλο σου. Αν τρως σωστά και ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή, τότε θα είσαι και υγιής. Έτσι και ο σκύλος σου. Πρέπει να δώσεις προσοχή στη διατροφή του αν θέλεις ο καλύτερος φίλος σου να είναι υγιής.

Οι επιλογές για τη διατροφή του σκύλου σου είναι πολλές, ενώ ο κτηνίατρος μπορεί να σε βοηθήσει ώστε να κάνεις την καλύτερη επιλογή.

Οι συνήθειές του και η γλώσσα του σώματος σου μιλούν

καλός γονιός για τον σκύλο

Ο σκύλος σου επειδή δεν μπορεί να μιλήσει, προσπαθεί με κάθε τρόπο να σου πει πως νιώθει, τι θέλει και τι δεν θέλει. Εσύ τον ακούς; Είναι σημαντικό να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στις συνήθειες που υιοθετεί, στη συμπεριφορά του και στη γλώσσα του σώματος. Αυτά θα σου πουν όσα θέλεις να γνωρίζεις.

Για παράδειγμα, όταν ξαπλώνει ανάσκελα και σε αφήνει να τον χαϊδεύεις στην κοιλιά σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται. Ο σκύλος σου μιλάει κι εσύ αν δώσεις λίγη προσοχή, μπορείς να τον καταλάβεις και να ανταποκριθείς στις ανάγκες του.

Η άνεσή του εξαρτάται από εσένα

Φρόντισε το σπίτι σου να βολεύει και τον σκύλο σου. Η άνεσή του εξαρτάται από σένα. Πόσο άνετα νιώθει στο κρεβατάκι του, πόσο καθαρό είναι το νερό που πίνει, πότε κρυώνει και πρέπει να του βάλεις μια μπλούζα.

Αυτά περνούν οι γονείς αλλά η αγάπη που παίρνεις ως αντάλλαγμα δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Ο δεσμός που έχετε είναι κρίσιμος

καλός γονιός για τον σκύλο

Photo: dashamuller/Fotolia

Το να δημιουργήσεις έναν ισχυρό δεσμό με τον σκύλο σου είναι εξαιρετικά σημαντικό και εξαρτάται από σένα και το κατά πόσο ασχολείσαι μαζί του. Φρόντισε να πηγαίνετε καθημερινά βόλτα, να μην τον αγνοείς, να παίζετε και να του δείχνεις αγάπη και στοργή. Ο σκύλος σου τα νιώθει όλα και όταν νιώσει πως είσαι μαζί του, είσαι κοντά του τότε θα σου το ανταποδώσει περισσότερο από όσο νομίζεις και θα σε ευγνωμονεί για πάντα.

Διαβάστε επίσης:

Όσα πρέπει να διδάξεις στο κατοικίδιό σου για το 2019!

Photo: Pexels/Simon Robben

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved