Λένε πως ένας σκύλος μυρίζει την περίοδο μιας γυναίκας, αλλά κατά πόσο αυτό είναι αλήθεια; Κι αν μπορεί να τη μυρίσει πώς το εκφράζει, τι κινήσεις κάνει;

Οι περισσότερες γνωρίζουμε πως ο σκύλος μυρίζει την περίοδο μιας γυναίκας και μάλιστα την ακολουθεί από πίσω. Αλήθεια ή μύθος; Ναι, ο σκύλος σου μπορεί να καταλάβει πότε έχεις περίοδο.

Είναι αλήθεια πως τα σκυλιά αντιλαμβάνονται πράγματα που άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Ο σκύλος μυρίζει την περίοδο μιας γυναίκας και το εκφράζει με όποιους τρόπους μπορεί. Δηλαδή; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή….

Ο σκύλος μυρίζει την περίοδο μιας γυναίκας. Και τι κάνει;

Πολλά είναι τα σημάδια που δείχνουν πως ο σκύλος ξέρει ότι είσαι στις δύσκολες μέρες σου και το ξέρει καθώς έχει πιο έντονη την αίσθηση της όσφρησης και μπορεί να το μυρίσει.

Και ίσως έχεις παρατηρήσει πως κάθε φορά που έχεις περίοδο, ο σκύλος σου είναι διαρκώς τριγύρω σου και προσπαθεί να μυρίσει την ευαίσθητη περιοχή. Ναι, αυτό μπορεί να είναι λίγο άβολο και αμήχανο όταν έχεις επισκέπτες στο σπίτι. Πώς να πεις στον σκύλο σου να σταματήσει;

Παράλληλα, ίσως παρατηρήσεις πως ο σκύλος σου κάνει κύκλους γύρω από σένα ή βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό σου.

Μην ξεχνάς ότι ο σκύλος σου δεν μυρίζει μόνο την περίοδό σου αλλά και τις διακυμάνσεις στα ορμονικά επίπεδα και είναι ο λόγος που σου φέρεται διαφορετικά όταν είσαι στις δύσκολες μέρες. Ίσως είναι πιο προσεκτικός ενώ δεν σε χάνει από τα μάτια του.

Όλα αυτά τα σημάδια δείχνουν πως ο σκύλος σου μπορεί να καταλάβει όταν έχεις περίοδο, χωρίς φυσικά να γνωρίζει τι σημαίνει “περίοδος”. Αξίζει να παρατηρήσεις τη γλώσσα του σώματος του σκύλου σου για να καταλάβεις ότι ξέρει…. και μάλλον εκείνες τις ημέρες είναι πιο προστατευτικός και αγαπησιάρης. Και αυτό είναι πολύ cute.

Το μόνο σίγουρο είναι πως απ’ τον σκύλο σου δεν μπορείς να κρυφτείς!

Διαβάστε επίσης:

Όσα τα σκυλιά μπορούν να “μυρίσουν” είναι ο λόγος που είναι μοναδικά!

Photo: Stocksy/Victor Torres