Σκοπεύεις να ταξιδέψεις με τη γάτα σου στο άμεσο μέλλον κι έχεις φρικάρει επειδή δεν ξέρεις το πώς; Ηρέμησε! όποιος κι αν είναι ο λόγος που θέλεις να κάνεις ένα ταξίδι με το γατάκι σου, εμείς είμαστε εδώ για να σου κάνουμε την διαδρομή εύκολη και διασκεδαστική!

Συνέχισε την ανάγνωση και μάθε όλες τις συμβουλές για ένα ασφαλές και fun ταξίδι με την τριχωτή σου φίλη, ανεξάρτητα από τον προορισμό σας.

Γιατί η γάτα σου σε κοιτάζει τόσο επίμονα;

«Πώς να ταξιδέψω με τη γάτα μου;» Οδικό ταξίδι!

Σε γενικές γραμμές, το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι ένας φιλικός προς τα κατοικίδια τρόπος για να τα μεταφέρεις. Μπορείς να έχεις μαζί σου όλα όσα χρειάζεσαι, αλλά είναι κι ένας εύκολος τρόπος για να ηρεμήσει και το κατοικίδιό σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πριν από τη μεγάλη διαδρομή, είναι καλή ιδέα να κάνεις μερικές δοκιμαστικές διαδρομές. Βάλε τη γάτα σου στο αυτοκίνητο ή στο τσαντάκι της και κάνε βόλτα στο τετράγωνο για να δεις ποια είναι η αντίδρασή της. Οι σύντομες διαδρομές τις βοηθούν να εγκλιματιστούν στην αίσθηση του αυτοκινήτου σε κίνηση. 

Ταξίδι με την γάτα σου σε αεροπλάνο

Όταν πετάς με το γατάκι σου μπορείς να το πάρεις μαζί σου στην καμπίνα, αρκεί να βρίσκεται μέσα σε ειδικό κουτί/κλουβί.

Για να μπορέσει ο μικρός σου φίλος να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο πρέπει πρώτα να κάνετε μια βόλτα από τον κτηνίατρο. Αν το ταξίδι σας είναι στο εξωτερικό τότε σίγουρα θα χρειαστεί διαβατήριο (ρωτήστε τον κτηνίατρο σας για τυχόν άλλα έγγραφα που μπορεί να χρειαστεί ανάλογα με την χώρα που θα επισκεφτείτε), ενώ για πτήσεις εντός της Ευρωπαϊκής ένωσης χρειάζεται το απαραίτητο microchip και το ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας. Καλύτερο θα ήταν να έχετε τα πρωτότυπα έγγραφα μαζί σας και όχι αντίγραφα.

είμαι έτοιμη να πάρω γάτα
Unsplash / Anton Lochov – «Πώς να ταξιδέψω με τη γάτα μου;»

Μπορούν οι γάτες να ξεχωρίσουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης τους; Πώς επηρεάζει το baby-talk την σχέση μας με τα κατοικίδιά μας;

Όλα όσα χρειάζεται να πάρεις μαζί σου:

Όταν ταξιδεύεις με τη γάτα σου, φρόντισε να έχεις μαζί σου τα εξής βασικά:

  • Το κλουβάκι της
  • Γατοτροφή
  • Πιστοποιητικό υγείας και αρχεία εμβολιασμού
  • Αγαπημένο παιχνίδι
  • Γνωστή κουβέρτα: οι ιδιοκτήτες γατών γνωρίζουν ότι χρειάζονται γνωστές μυρωδιές για να αισθάνονται άνετα. 
  • Ειδικές λιχουδιές για γάτες 

Τέλος, να θυμάσαι πως όταν ταξιδεύεις με το γατάκι σου σε μια νέα τοποθεσία, πάντα χρειάζεται τον χρόνο του για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και στο νέο περιβάλλον. Η ασυνήθιστη μυρωδιά και οι ήχοι είναι πιθανόν να την αποσυντονίσουν. Μην πανικοβληθείς γιατί απλά χρειάζεται τον χρόνο της, όπως κι εσύ. Καλό σας ταξίδι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News