Ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε για τα σημάδια που υποδηλώνουν ότι ο σκύλος σου δεν σε συμπαθεί, ακόμη κι εάν νομίζεις το αντίθετο, ακόμη κι εάν λες σε όλους ότι ο σκύλος σου δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εσένα ούτε στιγμή.

Και ήρθε αυτή η ώρα γιατί πιστεύουμε ότι ο κάθε σκύλος εκεί έξω έχει τη δική του προσωπικότητα και σε αντίθεση με ότι πιστεύουν όλοι έχει και το δικαίωμα να μην συμπαθήσει κάποιον. Ναι, ακόμη και εσένα. Γιατί ποιος μας λέει ότι είσαι άξιος εμπιστοσύνης και «καλός»;

Παρόλα αυτά, αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι εάν ο σκύλος σου δεν σε συμπαθεί και το διαπιστώσεις διαβάζοντας τα παρακάτω σημάδια, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κάτι που διορθώνεται και έτσι μπορείς να κερδίσεις την αγάπη του πίσω.

Ειδικοί αναφέρουν ακόμη ότι ένας σκύλος μπορεί να φαίνεται ότι δεν συμπαθεί κάποιον, αλλά στην πραγματικότητα να είναι απλά νευρικός ή να μην νιώθει άνετα κοντά του.

Ακολουθούν τα σημάδια που υποδηλώνουν ότι σκύλος σου δεν σε συμπαθεί και μερικά εύκολα tips για να του αλλάξεις γνώμη.

Παρακολουθεί τις κινήσεις σου

Εάν ένας σκύλος δεν σε εμπιστεύεται, τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να παρακολουθεί τις κινήσεις σου και το κάθε σου βήμα. Αυτό είναι και μια ένδειξη ότι μάλλον δεν νιώθει και πολύ άνετα κοντά σου.

Αποφεύγει το eye contact

Ακόμη ένα σημάδι ότι ο σκύλος σου δεν είναι ο μεγαλύτερος σου φαν, είναι και όταν αποφεύγει την οπτική επαφή μαζί σου. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας σκύλος δεν σε συμπαθεί ή που θα σε παρακολουθεί στενά ή που θα αδιαφορεί πλήρως για την ύπαρξή σου.

Unsplash/Antonio Francisco

Κρύβεται

Το ότι ο σκύλος σου δεν σε συμπαθεί, μπορεί στην πραγματικότητα να σημαίνει ότι σε φοβάται και αυτός ο φόβος μπορεί να εκδηλωθεί με φυσικούς τρόπους. Για παράδειγμα, όταν ένας σκύλος φοβάται, μπορεί να αρχίσει να κουλουριάζεται, να κρύβεται κάτω από έπιπλα, να τραβάει πίσω τα αυτιά του ή να τρέμει. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να του δείξεις ότι μπορεί να σε εμπιστεύεται, αλλά και ότι είναι ασφαλής μαζί σου. Προσπάθησε να του μιλήσεις όμορφα ή να παίζεις μαζί του και να του δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για την ύπαρξή του.

Φεύγει απ’ το δωμάτιο

Ο σκύλος σου είναι στο σαλόνι και μόλις κάτσεις στον καναπέ, αυτός φεύγει; Ο σκύλος σου είναι στο δωμάτιο και μόλις μπαίνεις εσύ, αυτός την κάνει με ελαφρά βηματάκια; Εάν αυτό δεν είναι μια ένδειξη ότι ο σκύλος σου δεν σε συμπαθεί, ειλικρινά δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να είναι.

Unsplash/Joyce Romero

Πώς θα τον κάνεις να σε συμπαθήσει;

  1. Μην προσπαθώντας πολύ να τον κάνεις να σε συμπαθήσει. Τα σκυλιά μας αγαπάνε έτσι και αλλιώς, δεν χρειάζεται να προσπαθείς υπερβολικά γι’ αυτό.
  2. Δίνοντας του χρόνο και χώρο να νιώσει ασφαλής. Είναι λογικό ένας σκύλος να μη σε λατρέψει απ’ την πρώτη κιόλας μέρα, αλλά σταδιακά δεν θα αργήσει να το κάνει, όταν νιώσει ότι μπορεί να σε εμπιστεύεται.
  3. Αποφεύγοντας τις κινήσεις που μπορεί να τον τρομάξουν.
  4. Παίζοντας μαζί ή δίνοντας του τις αγαπημένες του λιχουδιές. Αυτός είναι σίγουρα ένας τρόπος να κερδίσεις την καρδιά του.

Διάβασε κι αυτό:

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να εκφράσεις την αγάπη στον σκύλο σου!

Photo: Unsplash/olivia hutcherson