Τα σημάδια ότι δεν είσαι έτοιμος να υποδεχτείς ένα σκυλάκι στο σπίτι σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορεί να αγαπάς τα κατοικίδια, σκυλάκια, γατάκια, παπαγαλάκια αλλά να μην είσαι ακόμη έτοιμος για να υιοθετήσεις ένα. Πώς θα καταλάβεις ότι δεν είσαι έτοιμος να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι;

Η υιοθεσία ενός ζώου είναι μεγάλη υπόθεση και πρέπει να το σκεφτείς πολλές φορές πριν προχωρήσεις σε αυτό το βήμα. Γιατί φυσικά η αγάπη φτάνει να υιοθετήσεις έναν σκύλο αλλά χρειάζονται και μερικά ακόμη πράγματα για να μεγαλώσει σωστά. Πώς θα καταλάβεις, λοιπόν, ότι δεν είσαι έτοιμος για να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι;

Τα σημάδια υπάρχουν κι εσύ πρέπει να τα σκεφτείς ξανά και ξανά….

Πότε δεν είσαι έτοιμος για να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι;

Δεν έχεις σταθερή ρουτίνα

Αν δεν έχεις μια συγκεκριμένη, σταθερή ρουτίνα τότε είναι πιο δύσκολο να μεγαλώσεις έναν σκύλο. Αν δεν τα πας καλά με το να μεγαλώσεις τον εαυτό σου, όπως να προσέχεις την υγεία σου, να κοιμάσαι πολύ, να θυμάσαι να πετάξεις τα σκουπίδια, τότε όλα αυτά μαζί με έναν σκύλο γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Μπορεί να μην είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να προσέχεις ακόμη μια ζωή!

δεν είσαι έτοιμος να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι

Κάνεις πλάνα για μεγάλα ταξίδια ή είσαι διαρκώς στους δρόμους

Αν σχεδιάζεις να πας από τη μια χώρα στην άλλη, για δουλειά ή διασκέδαση, τότε ίσως να μην είναι η καλύτερη στιγμή να υιοθετήσεις έναν σκύλο.

Θα του λείπεις και δεν θα του αφιερώσεις τον χρόνο που θέλει. Παράλληλα, αν μετακινείσαι διαρκώς από τη μια πόλη στην άλλη, αν δεν έχεις μια σταθερή βάση, ο σκύλος σου είναι λίγο δύσκολο να σε ακολουθήσει σε αυτούς τους ρυθμούς.

Μόλις βρήκες καινούργια δουλειά

Μόλις σε δέχτηκαν σε μια δουλειά και πρέπει να συνηθίσεις το κλίμα, να προσαρμόσεις τη ρουτίνα σου στα νέα δεδομένα,να αφιερώσεις χρόνο. Και ίσως να μην είναι η καλύτερη στιγμή να υιοθετήσεις έναν σκύλο, ο οποίος απαιτεί χρόνο και δουλειά.

Μόλις εγκλιματιστείς με τα νέα δεδομένα στη ζωή σου, τότε θα είσαι έτοιμος να κάνεις το μεγάλο βήμα.

δεν είσαι έτοιμος να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι

Είσαι στενά οικονομικά

Η αλήθεια είναι πως για να φροντίσεις και να μεγαλώσεις ένα σκυλάκι, χρειάζεται να έχεις και μερικά χρήματα extra. Το φαγητό του σκύλου, η περιποίησή του, οι επισκέψεις στον κτηνίατρο… Όλα αυτά κοστίζουν κι αν δεν έχεις το budget και για τον σκύλο σου, τότε δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.

Δεν έχεις κάνει την έρευνά σου

Είσαι αυθόρμητος σαν άνθρωπος και ενθουσιάζεσαι με το παραμικρό. Στην προκειμένη, όμως, μιλάμε για έναν σκύλο και όχι για ένα ρούχο που δεν σου αρέσει πια.

Είναι σημαντικό να είσαι 100% σίγουρος, να μην είναι μια απόφαση της στιγμής και να πάρεις το χρόνο σου για να το ψάξεις. Να δεις τι σκυλάκι θέλεις να υιοθετήσεις, ποιο θα ταιριάζει καλύτερα στην καθημερινότητά σου, να ενημερωθείς σωστά και μετά να πάρεις τις αποφάσεις σου.

Διαβάστε επίσης:

Όλα όσα θα συμβούν μόλις υιοθετήσεις σκυλάκι

Photo: Unsplash/Conner Baker,Unsplash/@brunocervera
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved