Όλοι έχουμε παραξενιές αλλά οι γάτες είναι αυτές που το τερματίζουν. Πράγματα που κάνουν οι γάτες και πραγματικά μας αφήνουν να απορούμε…

Εντάξει, γνωρίζουμε πως οι γάτες είναι λίγο αλλοπρόσαλλες, θέλουν τον τρόπο τους για να τις πλησιάσεις και να τις κερδίσεις. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνουν οι γάτες που πραγματικά μας κάνουν να απορούμε και να θέλουμε λιγάκι να μπούμε στον κόσμο τους.

Είναι μυστηριώδεις αλλά πάντα υπάρχει μια εξήγηση πίσω από αυτά που κάνουν αλλά και από τα ενδιαφέροντά τους.

Πράγματα που κάνουν οι γάτες και μας ξαφνιάζουν

Πίνουν απ’ το δικό σου νερό ή απ’ τη βρύση

Γιατί είναι και κυρίες! Γιατί οι γάτες πίνουν νερό από το ποτήρι σου και όχι από το κυπελλάκι τους;

Η γάτα μπορεί να μην συνειδητοποιεί πως το ποτήρι σου με νερό, είναι το ποτήρι σου με νερό. Μπορεί απλώς να τη βολεύει επειδή διψάει, επομένως δεν έχει κανένα πρόβλημα να πιει από αυτό. Οι γάτες μπορούν να πίνουν νερό όταν θα βρουν μια πηγή νερού και δεν εστιάζουν συγκεκριμένα στα κυπελλάκια.

Άλλη μια εξήγηση είναι ότι η γάτα σου σε βλέπει να πίνεις νερό και θέλει να πιει κι εκείνη! Ορισμένες γάτες μπορεί να προτιμούν να πίνουν νερό από τη βρύση όταν είσαι απασχολημένος με το να πλένεις τα πιάτα ή να βουρτσίζεις τα δόντια σου, λόγω της έκπληξης που τους προκαλεί το νερό που τρέχει ξαφνικά!

Εσύ φρόντισε να πλένεις το κυπαλλάκι της συχνά-πυκνά και να ανανεώνεις το νερό σε αυτό.

Πράγματα που κάνουν οι γάτες
Photo: @smoothiethecat.

Ρίχνουν πράγματα και τα παρατηρούν να σπάνε

Δεν το κάνουν για να σε εκδικηθούν, αν και με τις γάτες ποτέ δεν μπορεί να γνωρίζεις. Πολλές γάτες απλά πετούν τα πράγματα κάτω και τα σπάνε σε καθημερινή βάση. Αλλά είναι ανάγκη να συμβαίνει αυτό;

Κάθε φορά που η γάτα σου ρίχνει πράγματα κάτω από το τραπέζι, αντιδρά με διαφορετικό τρόπο. Μπορεί να το βρίσκει διασκεδαστικό (κι εσύ να φτάνεις σε απόγνωση) το γεγονός ότι κάτι πέφτει στον αέρα και κάτω ή ότι κάτι γίνεται χίλια κομματάκια!

Μπαίνουν σε κούτες και πηδούν έξω από αυτές

Μερικές γάτες είναι πραγματικά εμμονικές με τις κούτες. Μπαίνουν μέσα σε κούτες γιατί μπορεί να νιώθουν ασφαλείς και άνετες ενώ είναι ένα μέρος για να κρυφτούν και να… εμφανιστούν κάνοντας μια έκπληξη στο αφεντικό τους!

Πολλοί θεωρούν πως οι γάτες ενθουσιάζονται με την έκπληξη ή τον τρόμο στις εκφράσεις μας όταν βλέπουμε ξαφνικά μια γάτα να πετάγεται μέσα από μια κούτα. Άβυσσος η ψυχή της γάτας!

Πράγματα που κάνουν οι γάτες

Κόλλημα με τα ηλεκτρικά καλώδια

Oι γάτες έχουν και μια ανεξήγητη αγάπη για τα καλώδια. Κάθονται κοντά στα καλώδια και μπορεί και να τα δαγκώνουν. Αλλά γιατί;

Ίσως για να κερδίσουν την προσοχή σου, ίσως το βρίσκουν σαν παιχνίδι ή απλά το θεωρούν ενδιαφέρον. Καλό θα ήταν αν έχεις γάτα να της αποσπάς την προσοχή και να την απομακρύνεις από καλώδια.

Έχουν τον πισινό τους γρατζουνισμένο

Έχεις προσέξει ποτέ το πίσω μέρος μιας γάτας; Είναι το σημείο όπου τελειώνει η ουρά της και συνήθως είναι γρατζουνισμένο. Κι αναρωτιέσαι πώς το έπαθε αυτό…

Ορισμένες γάτες μπορεί να τρίβονται στο χέρι σου όταν ψάχνουν ένα τρόπο για να ξυθούν και μάλιστα, ίσως ευχαριστιούνται το μούδιασμα που νιώθουν αλλά και το να ανυψώνουν το πίσω μέρος τους έχοντας ως αντίσταση το χέρι ή το πόδι σου.

Εμείς θα πούμε πως… γάτες είναι αυτές και οι παραπάνω συμπεριφορές δεν πρέπει να σε ανησυχούν, αλλά μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την μοναδική προσωπικότητα της γάτας σου.

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαμε τρόπο για να κερδίσεις την αγάπη μιας γάτας!