Η πολεμική κρίση που ξέσπασε στην Ουκρανία έχει αναγκάσει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν την χώρα και να περάσουν τα σύνορα φτάνοντας στα γειτονικά κράτη που θα τους φιλοξενήσουν. Οι χώρες της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Σλοβακίας που έχουν υποδεχτεί μέχρι τώρα το μεγαλύτερο αριθμό ουκρανών επιτρέπουν σε όλους τους πρόσφυγες να μεταφέρουν τα κατοικίδια τους πέρα ​​από τα σύνορα χωρίς έγγραφα κτηνιάτρου.

Σκύλοι στον πόλεμο: 10 φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως τα σκυλιά θα είναι οι παντοτινοί φίλοι του ανθρώπου

Προσπάθειες να διασωθούν τα κατοικίδια της Ουκρανίας

Μέσα στο χάος του πολέμου είδαμε πολλές εικόνες με ανθρώπους που εγκατέλειπαν τα σπίτια τους έχοντας στην αγκαλιά τις γάτες και τους σκύλους τους. Ταυτόχρονα, γίνονται προσπάθειες διάσωσης των ζώων που απειλούνται επίσης από τους βομβαρδισμούς. Για παράδειγμα, αυτός ο άνδρας κουβαλά ένα όπλο στον ώμο του, μια γάτα και ένα εξωτικό ψάρι στα χέρια του, καθώς τα σώζει από ένα κτήριο στο Κίεβο που έχει καταστραφεί από πύραυλο.

Reuters

Ακόμη και οι αστυνομικοί της χώρας ανέλαβαν δράση για να σώσουν δύο παπαγάλους από τα ερείπια μιας άλλης πολυκατοικίας στο Κίεβο που χτυπήθηκε από ρωσικές οβίδες.

EPA

Η ρουμανική φιλανθρωπική οργάνωση για τη διάσωση ζώων Casa Lui Patrocle, η οποία εδρεύει στην πόλη Σουτσεάβα, περίπου 25 μίλια από τα σύνορα με την Ουκρανία, υποσχέθηκε να βοηθήσει τις οικογένειες που φεύγουν με τα κατοικίδια ζώα τους, γράφοντας σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι θα παρέχει κτηνιατρική βοήθεια σε όποιον εισέλθει στην Χώρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News