Τα σκυλιά είναι η ευτυχία της ζωής, αλλά είσαι σίγουρος ότι του συμπεριφέρεσαι με τον σωστό τρόπο. Υπάρχουν καθημερινά λάθη που κάνουμε σε σχέση με το κατοικίδιό μας, τα οποία θα πρέπει να τα αποφύγεις.

Τα σκυλιά είναι η ευτυχία της ζωής. Βασικά, σκυλιά ίσον με τετράποδους άγγελους. Υπάρχουν, όμως, λάθη που κάνουν όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων και οι κτηνίατροι θέλουν οπωσδήποτε να σταματήσεις να κάνεις.

λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων

Μην ακούς τις συμβουλές των κτηνοτρόφων και των εκτροφέων

Οι κτηνοτρόφοι και οι εκτροφείς μπορούν όντως να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες, όμως, δεν γνωρίζουν τι είναι καλύτερο για το κατοικίδιο σου όταν μιλάμε για θέματα όπως είναι ο έλεγχος παρασίτων και οι εμβολιασμένοι. Ακόμα και εάν ένας κτηνοτρόφος είναι γνώστης της γενικής συμπεριφοράς ενός ζώου, είναι απίθανο να είναι εκπαιδευμένοι στην θεραπεία ή στην διάγνωση οποιουδήποτε ιατρικού προβλήματος.

λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων

Αντικαθιστάς τον κτηνίατρο με την Google

Εντάξει, η Google δεν τα ξέρει όλα. Μόνο με μια προσωπική επίσκεψη στον κτηνίατρο μπορεί να καθορίσει τι συμβαίνει με το σκυλάκι σου, ειδικά στην περίπτωση που έχει το ιατρικό ιστορικό του. Εκτός αυτού, με μια αναζήτηση της λέξης πονοκέφαλου θα καταλάβεις ότι η Google μπορεί να προκαλέσει πανικό.

λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων

Ακολουθείς τις μόδες

Οι τάσεις στη βιομηχανία τροφίμων για ζώα συντροφιάς είναι εύκολο να απορρηφθούν, ειδικά εάν ευθυγραμμίζονται με τα ανθρώπινα τρόφιμα. Οι εταιρείες τροφίμων απευθύνονται σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων με φράσεις όπως «χωρίς γλουτένη», «χωρίς κόκκους», «οργανικά» και πολλά άλλα… Μια μανία που είναι δημοφιλής στους ανθρώπους, συνήθως δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους τετράποδούς μας φίλους.

λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων

Το κακομαθαίνεις με λιχουδιές

Ποιος καλύτερος τρόπος για να δείξεις την αγάπη σου; Στην πραγματικότητα, η άσκηση και το παιχνιδι είναι πολλοί καλύτεροι τρόποι. Τα περιποιημένα σκυλιά τείνουν να έχουν 2 χρόνια περισσότερο προσδόκιμο ζωής από τα υπέρβαρα.

λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων

Περιμένεις να αρρωστήσει για να το πας στον κτηνίατρο

Η πρόληψη ενός σοβαρού ιατρικού προβλήματος είναι συχνά το κλειδί για την επιτυχή θεραπεία. Μόλις παρουσιαστεί κάτι ανησυχητικό επισκέψου κατευθείαν τον κτηνίατρο.

λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων

Να απορρίπτεις την αφάλιση κατοικιδίου

Η ιατρική περίθαλψη είναι δαπανηρή. Η επένδυση στην ασφάλιση κατοικιδίου μπορεί να σου εξοικονομήσει πολλά χρήματα στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Τα φρούτα που μπορεί να φάει ο σκύλος σου άφοβα

Credits: Unsplash