Πριν μιλήσουμε για το ποια είναι τα καλύτερα σκυλιά για τους ανθρώπους που αγχώνονται εύκολα, να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τα σκυλιά είναι το ίδιο καλά κι όλα μπορούν να βοηθήσουν στην ψυχική μας υγεία, είναι εξάλλου αποδεδειγμένο.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Anxiety.org, υπάρχουν ορισμένες ράτσες σκύλων που μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο τους ανθρώπους που αγχώνονται εύκολα, αλλά και να τους βοηθήσουν να ελέγξουν τα επίπεδα άγχους.

Μια συγκεκριμένη μελέτη έχει δείξει ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων παρουσίασαν χαμηλότερους καρδιακούς ρυθμούς και επίπεδα αρτηριακής πίεσης σ’ ένα ψυχολογικό τεστ που κλήθηκαν να απαντήσουν.

Ποια είναι τα καλύτερα σκυλιά για τους ανθρώπους που αγχώνονται εύκολα; Έχουμε τη λίστα κι αν σκέφτεσαι να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι, επέλεξε ένα απ’ αυτά. Το σίγουρο είναι ότι θα λάβεις πολλά περισσότερα απ’ όσα θα εσύ έχεις να δώσεις.

Chihuahuas

Δεν αγαπούν την άσκηση ιδιαίτερα, αλλά αγαπούν τα ζεστά πουλόβερ τον χειμώνα. Θα σε ακολουθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο για να σου αποσπάσουν λίγο την προσοχή.

Pexels

Corgis

Είναι τα αγαπημένα σκυλιά της βασίλισσας Ελισάβετ κι υπάρχει λόγος. Τα corgis είναι πιστά στους “ιδιοκτήτες” τους κι αρκετά υπάκουα, ενώ την ίδια στιγμή θεωρούνται ως οι καλύτεροι σύντροφοι για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και άτομα που νοσηλεύονται σε κάποιο νοσοκομείο.

Pexels

French Bulldogs

Είναι δημοφιλή για κάποιο λόγο. Είναι ιδιαίτερα υπάκουα σκυλάκια, αγαπούν τη ζεστασιά και είναι σίγουρο ότι θα σε γεμίσουν αγκαλιές σε μια δύσκολη μέρα.

τα σκυλιά μας αγαπούν πραγματικά

Golden ή Labrador Retrievers

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτά είναι τα ιδανικά σκυλιά για θεραπεία, καθοδήγηση, αλλά και διάσωση. Είναι τα σκυλιά που είναι πιο κοντά στους ανθρώπους, είναι σαν να καταλαβαίνουν όλα όσα νιώθουμε, είναι έξυπνα, παιχνιδιάρικα και ιδανικά για μια οικογένεια με παιδιά.

SVETIKD/GETTY IMAGES

Yorkies

Τα yorkies δημιουργούν ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες τους, είναι ακόμη πρόθυμα να ταξιδέψουν παντού μαζί τους, ενώ είναι η ράτσα σκύλων που στον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο εμψύχωναν τους στρατιώτες που είχαν πληγωθεί.

YEVGENROMANENKO/GETTY IMAGES

Σημειώνεται ακόμη ότι ένας σκύλος μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα άγχους όταν νιώθει ότι απειλείται, όταν νιώθει ότι θα τον εγκαταλείψουν ή ότι οι ιδιοκτήτες του φεύγουν και δεν πρόκειται να επιστρέψουν. Σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχουν ενδείξεις που πρέπει εμείς να προσέξουμε.

Διαβάστε επίσης:

Οι τρόποι για να ηρεμήσεις έναν σκύλο που αγχώνεται!

Photo: Instagram/@kenadiesagee