Αν νομίζεις πως γνωρίζεις τα πάντα για τον σκύλο σου, σκέψου το ξανά….Υπάρχουν πολλά ακόμη που δεν ξέρεις για τον καλύτερό σου φίλο και πρέπει να μάθεις. Ποια είναι τα άγνωστα χαρακτηριστικά του σκύλου σου;

Περνάς τόσες ώρες μαζί του και πάλι δεν είναι αρκετές. Ο σκύλος σου δεν σταματά να σε εκπλήσσει και κάθε μέρα μαζί του είναι διαφορετική! Και υπάρχουν ακόμη πολλά χαρακτηριστικά του σκύλου σου που δεν γνωρίζεις αλλά σίγουρα θέλεις να τα μάθεις.

Και κάπως έτσι ίσως, καταλάβεις αρκετές από τις συμπεριφορές του…..

Τα άγνωστα χαρακτηριστικά του σκύλου σου

Έχει δεύτερη μύτη..

Νομίζεις πως ο σκύλος σου έχει μια μόνο μύτη; Λάθος! Έχει δύο. Μια που δέχεται τις συνήθεις οσμές, όπως αυτές που μπορούν να αντιληφθούν και οι άνθρωποι και μια εξαιρετικά ευαίσθητη.  Για να μπορεί να μυρίζει το φαγητό από….μακριά; Μπορεί!

H μύτη του σκύλου έχει συγκεκριμένο αποτύπωμα

άγνωστα χαρακτηριστικά του σκύλου

Όπως εσύ έχεις ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα, ο σκύλος σου έχει μια μοναδική μύτη που τον χαρακτηρίζει. Δεν υπάρχουν δύο σκυλιά με το ίδιο αποτύπωμα στη μύτη τους.

Ο σκύλος προσποιείται τον…ασθενή

Ο σκύλος σου πολλές φορές προσποιείται τον άρρωστο,  αν δεν του δίνεις σημασία. Γνωρίζει πως με αυτόν τον τρόπο θα τον αναζητήσεις και θα ενδιαφερθείς για εκείνον. Τα κάνει όλα από αγάπη!

Μπορεί να ξεχωρίσει τα χρώματα

άγνωστα χαρακτηριστικά του σκύλου

Credits: Laura Adani/Stocksy

Εντάξει, όχι όλα και όχι όλες τις αποχρώσεις, αλλά ο σκύλος σου μπορεί να διακρίνει μερικά από τα χρώματα, όπως είναι το πράσινο, το κίτρινο και το μπλε αλλά δεν αναγνωρίζει το κόκκινο το οποίο το βλέπει ως γκρι!

Ο σκύλος σου χαμογελά

Χαμογελά όχι απαραίτητα, όμως επειδή είναι χαρούμενος. Χαμογελά για να σε πείσει να του δώσεις προσοχή, χαμογελά επειδή νιώθει μια νευρικότητα! Όπως και να έχει, όμως, είναι πάνγλυκος.

Κοιμάται όπου νιώθει ασφάλεια

άγνωστα χαρακτηριστικά του σκύλου

freepic.diller / Freepik

Ο σκύλος κοιμάται μόνο όπου νιώθει ασφάλεια!Δεν δείχνει την κοιλιά του όπου δεν νιώθει ασφαλής ή άνετα. Αλλά στο τέλος είναι δική του επιλογή το πώς θα κοιμηθεί, αναλόγως με το πως βολεύεται.

Διαβάστε επίσης:

Ιδρώνουν οι σκύλοι; Κι αν ναι, πώς θα το καταλάβεις;