Τα απαραίτητα που πρέπει να έχεις στο κουτί πρώτων βοηθειών του σκύλου!

LIKE US ON FACEBOOK

Είναι σημαντικό να έχεις κουτί πρώτων βοηθειών του σκύλου κάπου στο σπίτι σου, έτοιμο με όλα τα απαραίτητα και να το παίρνεις μαζί σου σε κάθε περίσταση.

Το κουτί πρώτων βοηθειών του σκύλου θα σε βοηθήσει να είσαι πλήρως προετοιμασμένος για ό,τι προκύψει, από έναν μικρό τραυματισμό μέχρι κάτι πιο σοβαρό (κάτι που απευχόμαστε).

Και είναι σημαντικό αυτό το “σωτήριο” κουτί να έχει μέσα όλα τα απαραίτητα πράγματα για να βοηθήσεις τον σκύλο σου όταν το έχει ανάγκη και μέχρι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο.

Ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να έχει το κουτί πρώτων βοηθειών του σκύλου;

Μικρό ψαλιδάκι

Το μικρό ψαλιδάκι είναι ένα εργαλείο που θα σου χρησιμεύσει σε πολλές περιπτώσεις. Με ένα ψαλιδάκι μπορείς να απομακρύνεις τις τριχούλες που είναι κοντά σε μια πληγή ή να βάλεις τον επίδεσμο χωρίς να το πιάσεις με τα χέρια σου.

Παράλληλα, με το μικρό ψαλιδάκι μπορείς να κόψεις λίγο τις τριχούλες κοντά στα αυτιά, στη μύτη και στα αυτιά.

κουτί πρώτων βοηθειών του σκύλου

Επίδεσμος

O επίδεσμος είναι και αυτός must στο κουτί πρώτων βοηθειών του σκύλου. Μπορείς να τον τοποθετήσεις στην πληγή του σκύλου έστω και για λίγο μέχρι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο.

Έτσι, θα αποφύγεις τη μόλυνση και θα προφυλάξεις την πληγή από μικρόβια.

Γάντια

Όταν δίνεις τις πρώτες βοήθειες στον σκύλο σου, τότε τα γάντια είναι απαραίτητα. Φορώντας τα γάντια, τότε προστατεύεις τον εαυτό σου αλλά και μειώνεις τον κίνδυνο στον σκύλο σου από κάποια μόλυνση.

Μην ξεχνάς τα γάντια λοιπόν!

Φάρμακα

Είναι σημαντικό να έχεις πάντα μαζί σου τα φάρμακα του σκύλου σου και φυσικά να τσεκάρεις μήπως έχουν λήξει.

Εκτός από οποιαδήποτε φάρμακο που μπορεί να σου έχει χορηγήσει ο κτηνίατρος, είναι πρακτικό να έχεις και μερικά φάρμακα που πάντα βοηθούν, όπως είναι μια στυπτική σκόνη, για να σταματήσει η αιμορραγία.

κουτί πρώτων βοηθειών του σκύλου

Τσιμπιδάκι

Εκτός από ένα ψαλίδι και  το τσιμπιδάκι θα σου φανεί πολύ χρήσιμο για να αφαιρέσεις οτιδήποτε θέλεις. Αντί να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου, τότε το τσιμπιδάκι θα κάνει όλη τη δουλειά!

Το τσιμπιδάκι θα σε διευκολύνει πολύ και είναι πιο ασφαλές.

Αντισηπτικά μαντηλάκια

Τα αντισηπτικά μαντηλάκια πρέπει να υπάρχουν στο κουτί πρώτων βοηθειών του σκύλου. Τα μαντηλάκια αυτά είναι κατάλληλα για να καθαρίσεις την περιοχή γύρω από τα μάτια και ανάμεσα στα πατουσάκια του.

Μια λιχουδιά

κουτί πρώτων βοηθειών του σκύλου

Είναι σημαντικό να έχεις και μια λιχουδιά, για να καλοπιάσεις τον σκύλο σου και να του αποσπάσεις την προσοχή!

Διαβάστε επίσης:

Οι τρόποι για να ηρεμήσεις έναν σκύλο που αγχώνεται!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved