Τι μπορείς να μάθεις από τον τετράποδο φίλο σου; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Περνάτε τόσες ώρες μαζί, είναι βέβαιο πως θα πάρεις και κάποιες από τις συνήθειές του. Πάμε να δούμε λοιπόν τα πράγματα που μαθαίνεις από τον σκύλο σου.

Τα 6 πράγματα που μαθαίνεις από τον σκύλο σου!

Να αγαπάμε και να το δείχνουμε

Με μικρούς ή μεγάλους τρόπους. Ο σκύλος μπορεί να μας δείξει την αγάπη του απλώνοντας, απλά, το κεφάλι του, πάνω στα πόδια μας όσο βλέπουμε τηλεόραση. Ένα μικρό φιλί ή ένα χάδι είναι αρκετό για να δείξεις και συ την αγάπη σου στα δικά σου άτομα.

Να είμαστε ο εαυτός μας

Ένα ζώο δεν θα σου πει ποτέ ψέματα για το τι δουλειά κάνει ή για το χαρακτήρα του. Είναι πάντα ειλικρινές! Γιατί δεν έχει συμφέρον. Μπορούμε να το εφαρμόσουμε και εμείς. Να μην προσπαθούμε να εντυπωσιάσουμε αλλά να παρουσιάζουμε τον αληθινό εαυτό μας!

Να είμαστε πιστοί

Ένας σκύλος δεν θα παραπονεθεί αν αφήσεις άπλυτα τα πιάτα ή αν δεν πήρες ψωμί, αν αργήσεις λίγο ή αν πάχυνες. Δεν θα διαλέξει άλλο ιδιοκτήτη γι αυτούς τους λόγους. Είναι άλλωστε γνωστός ως ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου. Μπορούμε να πάρουμε παράδειγμα και να θεωρούμε ανώτερη την ανθρώπινη σχέση απ όλα τα παραπάνω και να είμαστε πιστοί στην οικογένειά και το σύντροφό μας.

πράγματα που μαθαίνεις από τον σκύλο

Να δίνουμε χώρο ο ένας στον άλλο

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο σκύλος κυλιέται στη λάσπη και εκείνος γιατί καθόμαστε μπροστά στον υπολογιστή. Κι όμως συμβιώνουμε μια χαρά μαζί. Ο καθένας έχει τις συνήθειές του και πρέπει  να τις σεβόμαστε. Δίνουμε χώρο ο ένας στον άλλο για να είμαστε ευτυχισμένοι και ισορροπημένοι.

Να σιωπούμε

Το να ακούς τον άλλο δεν είναι εύκολο. Ο σκύλος μας πολλές φορές προσπαθεί, μας κοιτά προσεκτικά και μας ακούει, για να πάρει λιχουδιά. Εμείς ακούμε αυτό που προσπαθεί να μας πει ο πελάτης μας, ο συνάδελφος μας, ο συμπολίτης μας ή ο σύντροφός μας; Ας μάθουμε λοιπόν να σιωπούμε και να ακούμε.

Nα συμπεριφερόμαστε στους αγαπημένους μας καλύτερα

Ο σκύλος μας νομίζει ότι είμαστε ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο. Αυτό λοιπόν πρέπει να εφαρμόσουμε και ακόμα και αν αγαπάμε από συνήθεια την οικογένεια μας, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τους δέιξουμε λίγο παραπάνω με τις πράξεις μας τα αισθήματα μας και να μην μας αποσπά η καθημερινότητα.

Διάβασε και αυτό:

5 μαθήματα ζωής που τα σκυλιά μας διδάσκουν καθημερινά!