Τα 4 καλύτερα παιχνίδια για να παίξεις με τον σκύλο σου

LIKE US ON FACEBOOK

Λατρεύεις τον σκύλο σου, αυτό είναι δεδομένο, αλλά περνάς μαζί του όσο χρόνο θα επιθυμούσες; Μπορεί να κάνετε αγκαλίτσες κάθε βράδυ και το πρωί να χουζουρεύετε μαζί πριν τη δουλειά, αλλά το ξέρεις ότι υπάρχουν παιχνίδια που θα προσφέρουν διασκέδαση και τους δυο σας και θα σας φέρουν πιο κοντά; Παρακάτω τα παιχνίδια για τον σκύλο σου κι εσένα που ξεχωρίζουμε και σου προτείνουμε να δοκιμάσεις!

Τα παιχνίδια για τον σκύλο σου κι εσένα, όχι απλώς σας γυμνάζουν, αλλά σας φέρνουν πιο κοντά. Ειδικά για τον σκύλο σου, το να παίζει μαζί σου και να διασκεδάζει, τον κάνει να έρχεται πιο κοντά σου και να αισθάνεται ακόμα περισσότερο την φροντίδα σου, αφού του αφιερώνεις χρόνο.

Δες εδώ ποια παιχνίδια προτιμούν οι σκύλοι και γιατί.

Hide & Seek

Είναι σαν τον κρυμμένο θησαυρό, αλλά για σκύλους! Δεν του αφήνεις σημειώματα για να βρει τον “θησαυρό”, αλλά κρύβεις σ’ ένα σημείο μια λιχουδιά που αγαπάει πολύ και του αφήνεις σημάδια για να μπορέσει να την βρει!

Μπορείς να τρίψεις από ορισμένα σημεία της διαδρομής προς την κρυψώνα τη λιχουδιά, ώστε να χρησιμοποιήσει την όσφρησή του για να βρει τη λιχουδιά.

Όταν είναι κοντά, να λες “ζεστό, ζεστό” με ενθουσιασμένη φωνή, ενώ όταν είναι ακόμα μακριά, να λες “κρύο, κρύο”, σε ήπιο τόνο.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι εξιτάρει τους σκύλους, εξασκεί τον εγκέφαλο και την όσφρησή τους, ενώ η φωνή αποτελεί τον οδηγό τους.

παιχνίδια για τον σκύλο

Frisbee

Ίσως το πιο κλασικό παιχνίδι που μπορείς να παίξεις με τον σκύλο σου. Πετάς ένα Frisbee ή ένα οποιοδήποτε αγαπημένο του παιχνίδι μακριά και στόχος είναι να το πιάσει και να το φέρει πίσω.

παιχνίδια για τον σκύλο

Εάν έχεις μεγαλόσωμο σκύλο, μπορείς να τον εκπαιδεύσεις ώστε να πιάνει το αντικείμενο στον αέρα και στόχος να είναι να μην φτάσει ποτέ στο έδαφος το παιχνίδι.

Λαβύρινθος

Στήσε μια “πίστα” μέσα στο σπίτι, με στενά δρομάκια απ’ όπου μπορεί να περάσει ο σκύλος σου, χωρίς να τα ρίξει όλα κάτω. Για να στήσεις τον “λαβύρινθο” μπορείς να βάλεις κορίνες ή απλά μερικά χάρτινα κουτιά.

Στην άκρη της διαδρομής βάλε ένα αγαπημένο του παιχνίδι ή λιχουδιά. Στόχος του παιχνιδιού είναι να φτάσει ο σκύλος σου στο τέρμα και να πάρει τη λιχουδιά ή το παιχνίδι, χωρίς να διαλύσει τον δρόμο που έχεις φτιάξει. Όσο περνάει η ώρα, μπορείς να κάνεις ακόμα πιο δύσκολο τον “λαβύρινθο”, βάζοντας στροφές.

Γυμναστική

παιχνίδια για τον σκύλο

Εάν ο σκύλος σου είναι μέσα στην ενέργεια και απολαμβάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα περιέχει κάποιου είδους γυμναστική, τότε ανακάλυψε διάφορα αθλήματα τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε σκύλους. Δοκίμασέ τα για να δεις ποιο συγκεκριμένα ταιριάζει στο σκύλο σου.

Δεν χρειάζεται να έχεις άπλετο ελεύθερο χρόνο για να γυμναστείς με τον σκύλο σου, μπορείς απλά ν’ αφιερώσεις λίγο χρόνο για να περπατήσετε ή να κάνετε ελαφρύ τρέξιμο. Ακόμα και 20- 30 λεπτά περπάτημα γύρω απ’ τη γειτονιά σας, θα σας κρατήσει και τους δύο σε εγρήγορση και σε καλή φυσική κατάσταση.

Εάν θέλεις να έρθεις πιο κοντά με τον σκύλο σου, διάβασε και μερικές χρήσιμες συμβουλές γραμμένες από έναν σκύλο:

Αν θέλεις να «δεθείς» με τον σκύλο σου, σου έχουμε τους τρόπους, γραμμένους από έναν σκύλο!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved