Ποια είναι η δική σου συμπεριφορά απέναντι στον σκύλο σου; Μήπως ώρες ώρες είναι κάπως αλλοπρόσαλλη; Μήπως δεν μπορεί να καταλάβει κάτι από αυτά που κάνεις;

Τα σκυλάκια είναι έξυπνα, συναισθηματικά και βαθιά συνδεδεμένα με κάθε πτυχή της ζωής σου. Πολλές φορές ξεχνάμε πως τα σκυλιά έχουν τον δικό τους κώδικα δεοντολογίας και τα δικά τους έθιμα. Συχνά εκδηλώνουμε συμπεριφορές που μπορεί να τους προκαλέσουν σύγχυση, άγχος ή μια απροσδιόριστη απειλή, καθώς δεν μπορούν να τις ερμηνεύσουν.

Προκειμένου να διατηρήσεις μια υγιή σχέση με τον σκύλο σου, απόφυγε μερικές αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές!

Να είσαι συνεπής

Τα σκυλιά πρέπει να λαμβάνουν το ίδιο μήνυμα κάθε φορά. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς τη μια μέρα να του επιτρέπεις ν’ ανεβαίνει στον καναπέ και να παίζετε παρέα και την επόμενη μέρα όταν πάει ν’ ανέβει να τον τιμωρήσεις. Αποφάσισε ποιοι είναι οι κανόνες και μείνε σταθερός σ’ αυτούς.

3 συμπεριφορές σου που πληγώνουν τον σκύλο σου

Τον κοιτάς επίμονα στα μάτια

Όταν κοιτά το σκυλί σου επίμονα στα μάτια μπορεί αυτό να το θεωρήσει μια πρόκληση. Το κουτάβι είναι πιθανό να αντιδράσει επιθετικά, αλλά το να το κοιτά έντονα το μπερδεύεις και το κάνεις να νιώθει άβολα.

Τον παίρνεις αγκαλιά

Το να αγκαλιάζεις τον σκύλο σου δεν είναι φυσιολογικό γι’ αυτόν. Στα σκυλιά δεν αρέσουν οι αγκαλιές καθώς τις θεωρούν αμήχανες και απειλητικές.

συμπεριφορά απέναντι στον σκύλο
Freepik

Φωνάζεις

Όταν αυξάνεις την ένταση της φωνής σου, το σκυλί το ερμηνεύει ως θυμό. Αντί λοιπόν, ν’ αυξάνεις την ένταση της φωνής σου όταν εκπαιδεύεις τον σκύλο σου, καλύτερα να επικεντρωθείς στον τόνο της φωνής σου.

Τον κοροϊδεύεις

Τα σκυλιά δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ όταν τα κοροϊδεύεις! Το να μην τον αφήνεις να πάρει το παιχνίδι του δεν είναι και πολύ διασκεδαστικό για αυτό. Το ίδιο ισχύει και όταν προσποιείσαι πως του πετάς την μπάλα ή φαγητό. Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε ανασφάλεια και επιθετικότητα.

Τον αφήνεις μόνο του για πολύ καιρό

Τα σκυλιά θέλουν να είναι μέρος του κοινωνικού σου κύκλου διαρκώς. Όταν το απομονώνεις υπερβολικά και περνάει πολλές ώρες μόνος του μπορεί ν’ αναπτύξει προβληματικές συμπεριφορές.

συμπεριφορά απέναντι στον σκύλο
Freepik

Τελικά εσύ έχεις σωστή συμπεριφορά απέναντι στον σκύλο σου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News