Η σχέση του σκύλου με τον άνθρωπο μπορεί ν’ αλλάξει πραγματικά μια ζωή. Έχεις δει το βλέμμα ενός μικρού παιδιού όταν αντικρίζει για πρώτη φορά το σκυλάκι που του φέρνουν οι γονείς του στο σπίτι; Ένας σκύλος καθορίζει τη ζωή ενός παιδιού και την κάνει καλύτερη. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία και τη συμπεριφορά του. Γνωρίζοντας όλα αυτά, το Pedigree με την καμπάνια #stasouplaimou αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο ο σκύλος μπορεί ν’ αλλάξει μια ζωή, ενισχύοντας το έργο της ΜΚΟ SAPT Hellas, η οποία από το 2005 προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο προγράμματα θεραπευτικής επαφής μέσω των σκύλων.

Το Pedigree® πρεσβεύει ότι κάθε σκύλος αξίζει κορυφαία διατροφή και ένα ζεστό σπίτι. Στόχος της καμπάνιας «Στάσου Πλάι μου» είναι να προβάλει την ανιδιοτελή-άνευ όρων προσφορά των σκύλων στη ζωή των ανθρώπων έχοντας ως όχημα μια ιστορία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

καμπάνια #stasouplaimou

H ζωή του μικρού Δημήτρη, ο οποίος διαγνώστηκε σε πολύ μικρή ηλικία με Asperger, ένα σύνδρομο που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, ενώνεται -με την βοήθεια της SAPT Hellas– με τη ζωή του Πατατούφη, ενός σκύλου που βρέθηκε βαριά τραυματισμένος σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας. Οι ζωές και των δυο άλλαξαν για πάντα και τώρα πια είναι αχώριστοι.

Σχετικά με την καμπάνια #stasouplaimou

Το Pedigree® έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με τους σκύλους θεραπευτικής επαφής και προτρέπει το κοινό να στηρίξει το έργο της SAPT Hellas με ένα πολύ απλό τρόπο:  Κάθε αγορά προϊόντος Pedigree® από 19/9 έως 12/11 2019 αντιστοιχεί σε μια δωρεά στη SAPT Hellas!

Με αφορμή την καμπάνια #stasouplaimou, ο Jonas Schauman, Γενικός Διευθυντής της Mars East Med δήλωσε: «Ο κόσμος που θέλουμε αύριο, ξεκινά με το πώς λειτουργούμε την επιχείρησή μας σήμερα. Με αυτό το σκοπό, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαστε σε θέση να διοργανώνουμε μια τόσο σημαντική καμπάνια στην Ελλάδα που αναδεικνύει πόσο μοναδική σχέση μπορεί να αναπτύξει ένας σκύλος με έναν άνθρωπο και πόσο μπορεί μια τέτοια σχέση να καθορίσει μια ολόκληρη ζωή. Στη Mars Hellas αισθανόμαστε υπερήφανοι που το Pedigree®  θα αναδείξει την τεράστια προσφορά των σκύλων θεραπευτικής επαφής και είμαι σίγουρος ότι η προσπάθειά μας, θα βρει μεγάλη ανταπόκριση!».

καμπάνια #stasouplaimou

Σχετικά με την SAPT Hellas:

Στην Ελλάδα, από το 2005 η μη κερδοσκοπική οργάνωση SAPT Hellas υλοποιεί δύο προγράμματα που σχεδιάστηκαν ώστε να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο οφέλη της θεραπευτικής επαφής διαμέσου των σκύλων: Το πρόγραμμα «Σκύλοι Θεραπευτικής Επαφής» και το πρόγραμμα «Ειδικές υιοθεσίες»

Το πρώτο πρόγραμμα υλοποιείται εθελοντικά και με δωρεάν επισκέψεις σε πάσης φύσεως δομές που στηρίζουν κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή σχολεία ειδικής αγωγής, κέντρα που φιλοξενούν μόνιμα ή σε καθημερινή βάση  παιδιά ή ενήλικες με αναπηρία, νοητική ή/και κινητική συνδυαστικά, φυλακές, κέντρα απεξάρτησης, οίκους ευγηρίας, κέντρα προσφύγων.  Οι σκύλοι της ομάδας είναι όλοι ημίαιμοι, πρώην αδέσποτοι και άρτια εκπαιδευμένοι.

Το δεύτερο Πρόγραμμα είναι ένα μικρό πρόγραμμα που αφορά υιοθεσίες σκύλων από άτομα με αναπηρία ή αντίστροφα, υιοθεσία ανάπηρων σκύλων από άτομα ή οικογένειες, με πολλή υποστήριξη από κοντά με σκοπό την επιλογή του κατάλληλου σκύλου για το κάθε άτομο ή οικογένεια. και μέχρι την υιοθεσία και εν συνεχεία τηλεφωνικά εφ΄όρου ζωής του υιοθετημένου σκύλου.

Τι σημαίνει όμως σκύλος θεραπείας; Μπορεί να σημαίνει πολλά! Ένας σκύλος, φύσει κοινωνικό ον, διαθέτει το εκ γενετής χάρισμα να προσεγγίζει και να προσφέρει στοργή και αγάπη ανιδιοτελώς και απροσχημάτιστα, χωρίς να “κρίνει” με τον ανθρώπινο τρόπο. Ένας σκύλος χαίρεται και ανταποκρίνεται στα χάδια και την προσοχή, ανεξαρτήτως του από ποιον προέρχονται (δεν έχει σημασία αν είναι νοητικά ανάπηρος ή και εμφανισιακά παραμορφωμένος) και αυτή του η ιδιότητα κάνει τις «θεραπευτικές» του δυνάμεις ανεκτίμητες.

Η εναλλακτική ή συμπληρωματική θεραπεία μέσω ζώων ή δια μέσου των ζώων έχει σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, είτε μέσω Συναισθηματικής Υποστήριξης ατόμων που βρίσκονται σε θεραπευτικό πλαίσιο είτε ως βοήθειας σε καθημερινές μικρές εργασίες.

Σκοπός αυτών των παρεμβάσεων είναι ο ασθενής να υποστηριχθεί κοινωνικά, συναισθηματικά και νοητικά ή ακόμα και αυτές να αποτελέσουν κίνητρο για μάθηση (π.χ. σε παιδιά με μαθησιακά προβλήματα).

Σχετικά με την MARS:

H Mars αποτελεί περήφανα οικογενειακή επιχείρηση με πορεία πάνω από 100 χρόνια. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος που θέλουμε αύριο ξεκινά με το πώς λειτουργούμε την επιχείρησή μας σήμερα και όλες οι ενέργειές μας καθημερινά βασίζονται στις Πέντε αρχές.

Η MARS Hellas, βρίσκεται για πάνω από 10 χρόνια στις εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Είναι μια εταιρεία με καταξιωμένη θέση στην ελληνική αγορά καταναλωτικών προϊόντων, διαθέτει μερικά από τα πλέον αγαπημένα brands: τις σοκολάτες Mars, Snickers, Twix, Bounty, M&Ms και Maltesers, το ρύζι και τις σάλτσες Uncle Bens, τις τσίχλες Orbit και 5, και τέλος, τις τροφές για κατοικίδια Royal Canin, Pedigree, Whiskas, Sheba, Cesar Nutro και Catisfactions.

Διαβάστε ακόμα:

Η Lara Guide Dogs, που εκπαιδεύει σκύλους-οδηγούς, μιλάει στο iPop για το έργο της