Έχεις σκεφτεί ποτέ να υιοθετήσεις δύο κατοικίδια ταυτόχρονα; Ποια τα οφέλη του να έχεις δύο κατοικίδια και μάλιστα που να έχουν ίδια ή έστω κοντινή ηλικία;

Είναι αλήθεια ότι η υιοθέτηση περισσότερων από ένα κατοικίδιων ζώων απαιτεί επιπλέον υποχρεώσεις, αλλά πολλές φορές τα οφέλη είναι ακόμη περισσότερα, έχοντας δύο σκυλιά ή δύο γάτες στο σπίτι. Ποια τα οφέλη του να έχεις δύο κατοικίδια;

Όχι στην πλήξη και τη μοναξιά

Υπάρχουν προφανή οφέλη από την υιοθέτηση δύο κατοικίδιων ταυτόχρονα. Τα κατοικίδια ζώα σου θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν και να παίξουν μαζί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα βαρεθούν αν εσύ δουλεύεις πολλές ώρες, λείπεις και έχεις υποχρεώσεις. Δεν θα είναι ποτέ μόνα, εκτός αν θέλουν να είναι και αποφασίσουν να περάσουν λίγο χρόνο μες τη μέρα ξεχωριστά.

Φυσικά το ίδιο μπορεί να ισχύει και με άτομα της οικογένειας, αφού για μια μεγάλη οικογένεια δύο κατοικίδια είναι ο ιδανικός αριθμός.

οφέλη του να έχεις δύο κατοικίδια
Unsplash/ Kelly

Βελτίωση της σωματικής υγείας

Εκτός από την ενίσχυση της ψυχικής τους υγείας, το να έχουν παρέα τα κατοικίδια μπορεί επίσης να βελτιώσει τη σωματική τους υγεία. Καθώς τα σκυλιά και οι γάτες μεγαλώνουν, η έλλειψη άσκησης θα μπορούσε να προκαλέσει διάφορα ιατρικά προβλήματα. Τα κατοικίδια συχνά παίζουν μεταξύ τους σε όλο το σπίτι και την αυλή. Αυτό μπορεί να τους δώσει πολύ περισσότερη άσκηση από ό,τι θα είχαν χωρίς παρέα.

Ετοιμάζεσαι να πάρεις δεύτερο κατοικίδιο; Όλα όσα πρέπει να σκεφτείς πριν το κάνεις

Συναισθηματικό δέσιμο

Η φιλία στα κατοικίδια είναι κάτι το υπέροχο, είναι όμορφη, αγνή, δυνατή και μόνο χαρά θα φέρει στο σπίτι σου. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις τα κατοικίδιά σου να αγκαλιάζονται μαζί, να παίζει το ένα με το άλλο, ακόμα και να τσακώνονται και να τα βρίσκουν μετά από λίγο, αγαπώντας το ένα το άλλο άνευ όρων.

οφέλη του να έχεις δύο κατοικίδια
Pexels

Η προσθήκη άλλου σκύλου ή γάτας στην οικογένειά σου μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή. Δύο κατοικίδια μπορούν να διπλασιάσουν τη χαρά στη ζωή σου, καθώς και στη δική τους!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News