Δεν έχει καμία σημασία εάν πρόκειται για ένα μακρινό ταξίδι ή για να πάτε 10 λεπτά απόσταση. Είναι πολύ σημαντικό ο σκύλος στο αυτοκίνητο να κάθεται σωστά ώστε να είναι ασφαλής.

Με το να τοποθετείς σωστά τον σκύλο στο αυτοκίνητο, όχι απλά τον κρατάς ασφαλή, αλλά διασφαλίζεις και το ότι δεν σε ενοχλεί ενώ οδηγείς. Επομένως, κρατάς κι εσένα ασφαλή! Υπάρχουν πολλά προϊόντα για τη μεταφορά του σκύλου με το αυτοκίνητο, αλλά μπορεί να σου είναι δύσκολο το να βρεις το σωστό.

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείς να κρατήσεις τον σκύλο σου ασφαλή στο αυτοκίνητο.

Πώς θα κάνεις τον σκύλο σου να μην φοβάται το αυτοκίνητο.

Σκύλος στο αυτοκίνητο: Όσα πρέπει να ξέρεις

Εκπαίδευση

Μπορεί να έχεις ήδη αγοράσει ένα ειδικό καθισματάκι για τον σκύλο σου, αλλά δεν μπορείς να προσπεράσεις την εκπαίδευση. Ένας καλά εκπαιδευμένος σκύλος θα προκαλέσει λιγότερα προβλήματα μέσα στο αυτοκίνητο και φυσικά θα μειώσει τις πιθανότητες να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Είτε ο σκύλος σου είναι φοβισμένος με το αυτοκίνητο είτε χαίρεται κάθε φορά που θα πάτε βόλτα, η εκπαίδευση είναι απαραίτητη. Θα πρέπει να του μάθεις πώς να μπαίνει και να βγαίνει σωστά απ’ το αυτοκίνητο, να εξοικειωθεί με τον ήχο που κάνει η πόρτα όταν κλείνει και τον ήχο που κάνει το χειρόφρενο.

Όταν είναι έτοιμος, κάντον μια σύντομη βόλτα και σταδιακά ν’ αυξάνεις την απόσταση που διανύετε όσο συνηθίζει και μαθαίνει πώς πρέπει να κάθεται σωστά στη θέση του, χωρίς να σε ενοχλεί ενώ οδηγείς.

σκύλος στο αυτοκίνητο
Unsplash/Emerson Peters
Δες τα tips για να ταξιδέψεις όπου θες και με ασφάλεια με το κατοικίδιό σου.

Ο σκύλος στο αυτοκίνητο κάθεται σε ειδικό κάθισμα

Υπάρχουν πολλά ειδικά προϊόντα στην αγορά που θα κρατήσουν τον σκύλο σου ασφαλή μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά δεν είναι όλα το ίδιο. Κάνε μια εκτενή έρευνα για να είσαι βέβαιος ότι το προϊόν που διαλέγεις είναι κατάλληλο για το μέγεθος του σκύλου σου, ώστε να μην είναι ούτε μικρό, αλλά ούτε και μεγάλο.

Θα πρέπει να διαλέξεις ένα προϊόν που θα τον κρατάει σταθερό στη θέση του, θα τον κάνει να νιώθει άνετα, χωρίς να τον πιέζει και να το τοποθετήσεις σωστά στο κάθισμα.

Προετοιμάσου

Μπορεί ο σκύλος σου ν΄αγχωθεί κατά τη διάρκεια της βόλτας σας με το αυτοκίνητο. Ενώ εσένα η μισή ώρα οδήγησης σου φαίνεται ένα τίποτα, για εκείνον μπορεί να είναι μια αιωνιότητα. Γι’ αυτό προετοιμάσου!

Να έχεις μαζί σου νερό και φαγητό και ίσως και κάποιο αγαπημένο του παιχνίδι που θα τον απασχολήσει εάν αγχώνεται και είναι ανήσυχος.

σκύλος στο αυτοκίνητο
Unsplash/Tadeusz Lakota

Εάν τον ενοχλεί το στομάχι του όταν οδηγείς, να φροντίσεις να μην έχει φάει πολύ πριν τη βόλτα σας γιατί δεν θέλεις να ταλαιπωρηθεί ούτε ο ίδιος ούτε κι εσύ.

Εάν έχεις μεγαλόσωμο σκύλο που μαδάει, καλό θα είναι ν’ απλώσεις μια κουβέρτα ή ένα σεντονάκι στα σημεία του αυτοκινήτου που ακουμπάει ώστε να μην μαζεύεις μετά τις τρίχες απ’ τα καθίσματα!

Δεν το συζητάμε καν ότι δεν πρέπει ποτέ να οδηγείς και ο σκύλος να είναι στην αγκαλιά σου. Είναι άκρως επικίνδυνο και για τους δυο σας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News