Ένα νέο πρόγραμμα στην Utah έχει δημιουργηθεί για να παρέχει βραχυπρόθεσμη στέγαση σε κατοικίδια, των οποίων οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε απεξάρτηση από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ. Το πρόγραμμα αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ του Ruff Haven Crisis Center, που είναι το καταφύγιο για βραχυπρόθεσμη φροντίδα κατοικιδίων και του Odyssey House, του μεγαλύτερου προγράμματος αποτοξίνωσης στην πολιτεία.

Σου έχουμε τους λόγους για να υιοθετήσεις δύο κατοικίδια κι όχι μόνο ένα!

«Ruff Haven Crisis Center»: Το καταφύγιο για βραχυπρόθεσμη φροντίδα κατοικιδίων

Ως επί το πλείστον, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Ruff Haven Crisis Center», ειδικευόταν στη βραχυπρόθεσμη διαμονή, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη τη συνεργασία με ιδιοκτήτες που υποβάλλονται σε θεραπεία απεξάρτησης, οι οποίοι συχνά χρειάζεται να μείνουν για περισσότερο από 60 ή 90 ημέρες. Η συνεργασία με το Odyssey House έλυσε αυτό το πρόβλημα. 

«Το να γνωρίζουν ότι τα κατοικίδιά τους είναι ασφαλή ενώ οι ίδιοι δουλεύουν με τον εαυτό τους, μπορεί να τους παρέχει αυτό το επιπλέον αίσθημα στήριξης για να επικεντρωθούν στην ανάρρωσή τους» ανέφερε η Kristina Pulsipher, διευθύντρια και συνιδρύτρια του Ruff House.

Συμβουλές που μας δίνουν τα κατοικίδια για την ζωή μας. Αυτά θα έλεγαν αν είχαν φωνή

Το καταφύγιο είναι σε θέση να φιλοξενεί περίπου 10-12 ζώα εντελώς δωρεάν και άνοιξε τον Ιούνιο του 2020, παρόλο που δεν σκόπευαν να ξεκινήσουν αυτό το εγχείρημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Έτυχε να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε μια πολύ σημαντική στιγμή, όταν η ανάγκη αυτή κρίθηκε μεγαλύτερη από ποτέ» ανέφερε μεταξύ άλλων η Pulsipher.

Οι «προσωρινοί ανάδοχοι»

Το Ruff House παρέχει στέγαση μέχρι στιγμής κυρίως σε σκύλους και γάτες, ενώ ο τομέας των «προσωρινών ανάδοχων» αποτελεί σημαντική πτυχή του καταφυγίου. Οι άνθρωποι αυτοί φιλοξενούν ένα ζώο στο σπίτι τους για 60-90 ημέρες, μερικές φορές και περισσότερο και απλώς τους παρέχουν όλη την αγάπη και τη φροντίδα που δίνουν και στα δικά τους κατοικίδια. Αυτό με τη σειρά του, δίνει τη δυνατότητα στα ζώα να απαλλαγούν από το άγχος τους. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες τους λαμβάνουν βίντεο και φωτογραφίες από τα κατοικίδιά τους, ώστε να μπορούν να βεβαιωθούν ότι οι γούνινοι φίλοι τους είναι σε καλά χέρια.

Τα μαθήματα ζωής που παίρνουμε από τα κατοικίδια!

Μέχρι στιγμής, έχουν εξυπηρετηθεί περίπου 510 ζώα μέσω του προγράμματος αντιμετώπισης κρίσεων και περισσότερα από 1.500 μέσω άλλων προγραμμάτων, ενώ αυτό το διάστημα, έχουν στη φροντίδα τους 61 ζώα.

Ένα υπέροχο εγχείρημα, που δίνει μια νότα αισιοδοξίας πως τελικά υπάρχει ανθρωπιά στον κόσμο ετούτο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News