Για τους σκύλους και τους γονείς τους, τα ταξίδια με αυτοκίνητο μπορεί να είναι είτε μια ευχάριστη εμπειρία είτε μια εμπειρία που δεν θα προτιμούσαν να κάνουν. Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, πολλοί από μας θα ταξιδέψουν για να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να περάσουν τις γιορτές μαζί. Βρήκαμε, λοιπόν, έναν τρόπο για να απολαύσει και το σκυλάκι σου το roadtrip.

Για να είναι το ταξίδι ευχάριστο για όλα τα σκυλάκια, η Compare the Market πραγματοποίησε μια έρευνα για να αποκαλύψει τη μουσική η οποία ηρεμεί τους τετράποδους φίλους μας αλλά και τις περιοχές του αυτοκινήτου όπου αισθάνονται πιο ήρεμα.

Σκύλος στο αεροπλάνο

«Πώς να κάνω roadtrip με τον σκύλο μου;» Όσα αποκάλυψε νέα έρευνα

Χρησιμοποιώντας συσκευές παρακολούθησης καρδιακών παλμών, η μελέτη διεξήχθη με τέσσερις διαφορετικές ράτσες σκύλων, διαφορετικών μεγεθών, για να προσδιοριστεί σε ποιες τοποθεσίες κουνούσαν την ουρά τους και σε ποιες περιοχές αυξάνονταν περισσότερο οι καρδιακοί παλμοί τους.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα σκυλιά ένιωθαν πιο άνετα όταν έβλεπαν τον ιδιοκτήτη τους, με τους καρδιακούς παλμούς τους να μειώνονται κατά -6,8% στο μπροστινό κάθισμα και -9,5% στο πίσω κάθισμα, σε σύγκριση με τον μέσο καρδιακό τους ρυθμό.

Αντίθετα, τα σκυλιά ένιωθαν πιο άβολα όταν ήταν στο πορτ μπαγκαζ με τον ιδιοκτήτη τους εντελώς εκτός οπτικού πεδίου (αύξηση 20,4% από τον μέσο καρδιακό ρυθμό τους).

Οι τετράποδοι φίλοι σου αποκτούν δικά τους πάρκα – Δύο νέα ασφαλή μέρη για ατελείωτο παιχνίδι!

Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι ως εξης:

Η γνώμη των ειδικών προτείνει ότι για τους τετράποδους φίλους μας, οι άνθρωποι είναι συχνά η κύρια κοινωνική τους σύνδεση και έτσι το να αποχωριστούν από αυτούς για ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, ειδικά στο πορτμπαγκάζ, μπορεί να είναι πραγματικά απομονωτικό και μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα άγχους.

Ο Stephen Zeller, Γενικός Διευθυντής Γενικής Ασφάλισης στο Compare the Market, δήλωσε: «Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των εορταστικών περιόδων, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη την ασφάλεια και την ευημερία του σκύλου σας, την ασφάλεια για το αυτοκίνητό σας, τι είδους μουσική ακούτε και να διασφαλίσετε οτι η θερμοκρασία ελέγχεται.»

Εάν το ταξίδι είναι αναπόφευκτο και ο σκύλος σου δείχνει σημάδια ενόχλησης, η έρευνα προτείνει ότι η μουσική με 50 ή 60 χτύπους το λεπτό είναι η καλύτερη για να διατηρείται ο σκύλος σου χαλαρός.

Το Compare the Market δημιούργησε μια λίστα αναπαραγωγής «Pooch Perfect Cars» στο Spotify με τραγούδια όπως το «Ronan» από την Taylor Swift και το «Hallelujah» του Leonard Cohen, για να βοηθήσουν τον σκύλο σου να αισθάνεται άνετα στο ταξίδι.

It’s quiz time! Θέλεις να μάθεις τι σκέφτεται ο σκύλος σου για σένα; Απάντα σε αυτές τις σύντομες ερωτήσεις!

Για να κατεβάσεις τη playlist και να μάθεις περισσότερες συμβουλές από ειδικούς για το πώς να ταξιδέψεις καλύτερα με το κατοικίδιό σου, επισκέψου το: CompareTheMarket.com

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News