Προτιμάς κι εσύ ν’ αράζεις με τον σκύλο σου παρά με τους φίλους σου;

LIKE US ON FACEBOOK

Ο σκύλος σου είναι η καλύτερη συντροφιά και το ξέρεις ήδη αυτό! Εάν προτιμάς κι εσύ ν’ αράζεις με τον σκύλο σου παρά με τους φίλους σου, υπάρχει έρευνα που επιβεβαιώνει ότι την ίδια προτίμηση έχει και η πλειοψηφία των ιδιοκτητών σκύλων!

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς ιδιοκτήτες σκυλιών παραδέχονται ότι δεν πάνε σε κοινωνικές εκδηλώσεις για να ξεκουραστούν με το κατοικίδιο τους. Βάλτε κι εμάς ανάμεσα σ’ αυτούς, ακόμα κι αν δεν είμαστε Αμερικανοί!

Η μελέτη με τη συμμετοχή 2.000 ιδιοκτητών σκύλων έδειξε πως οι περισσότεροι προτιμούν να καθίσουν σπίτι και ν’ απολαύσουν ποιοτικό χρόνο με τον τετράποδο φίλο τους, παρά να είναι έξω με κόσμο.

Φυσικά, αυτό δεν πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη δεδομένου του τρόπου με τον οποίο οι σκύλοι βοηθούν την ψυχική μας υγεία, μειώνοντας το άγχος.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν από τους δημιουργούς του Link AKC, ενός έξυπνου περιλαίμιου για σκύλους. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι πολλοί ιδιοκτήτες λένε ότι το κατοικίδιό τους πραγματικά βοήθησε την ικανότητά τους να ξεπεράσουν έναν χωρισμό ή τον θάνατο κάποιου αγαπημένου τους προσώπου.

άνδρας και γυναίκα με σκύλο

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 82% των ιδιοκτητών σκύλων διαπίστωσαν βελτίωση της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας τους χάρη στον τετράποδο φίλο τους.

Περισσότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες σκύλων που ερωτήθηκαν, δήλωσαν ότι το να βλέπουν το κατοικίδιο ζώο τους όταν επιστρέφουν στο σπίτι, τους κάνει να νιώθουν εξαιρετικά χαρούμενοι και το 88% δήλωσε ότι το σκυλί τους έκανε καλύτερους ανθρώπους.

Τα σκυλιά είναι επίσης εξαιρετικοί ακροατές. Το 81% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι μιλάνε με το σκυλί τους σαν να είναι φίλοι και ορισμένοι είπαν πως είναι δυο φορές πιο πιθανό να μιλήσουν για προβλήματα σχέσεων με τους σκύλους τους.

Μάλιστα το 71% των ερωτηθέντων τόνισαν πως έχουν πει στο κατοικίδιό τους πράγματα που δεν θα έλεγαν σε κανέναν άλλον!

Όμως, δεν είναι μόνο τα σκυλιά πιστά στους ιδιοκτήτες τους. Ισχύει και το αντίστροφο. Το 80% δήλωσε ότι το να μην συμπαθεί ο σκύλος τους το ταίρι τους θα ήταν λόγος χωρισμού χωρίς δεύτερη σκέψη.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved