Οι ανοιξιάτικες βόλτες με τον σκύλο σου είναι σίγουρα διασκεδαστικές, αλλά δυστυχώς, πολλές φορές μπορεί να αποδειχθούν και επικίνδυνες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ορισμένα λουλούδια μπορούν να αποδειχθούν δηλητηριώδη για τους τετράποδος φίλους μας και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνουμε έναν περίπατο στην φύση. Αυτά είναι κάποια από τα πιο επικίνδυνα λουλούδια για τον σκύλο σου εάν καταλάθος έρθει σε επαφή μαζί τους.

Η άνοιξη είναι επικίνδυνη για το σκύλο σου. Ξέρεις γιατί;

Τα πιο επικίνδυνα ανοιξιάτικα λουλούδια για τον σκύλο σου

Τουλίπες

Μπορεί οι τουλίπες να είναι ένα από τα ομορφότερα λουλούδια της άνοιξης αλλά ταυτόχρονα είναι και εξαιρετικά επικίνδυνες για τον σκύλο σου. Καλό θα ήταν να κρατήσεις το κατοικίδιό σου μακριά τους καθώς μπορούν να του προκαλέσουν εμετό, σιελόρροια και διάρροια.

Νάρκισσοι

Οι νάρκισσοι, με τα όμορφα κίτρινα άνθη τους, είναι μια από τις μικρές χαρές της άνοιξης, αλλά φρόντισε να τους κρατήσεις μακριά από τους τετράποδους φίλους σου. Οι νάρκισσοι μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνοι, προκαλώντας εμετό, σιελόρροια και καρδιακή αρρυθμία μεταξύ των χειρότερων συμπτωμάτων. Εάν έχεις σκύλο, θα ήταν καλύτερο να κρατήσεις αυτά τα φυτά σε ασφαλές μέρος όπου ο σκύλος δεν μπορεί να τα φτάσει.

Μπλε καμπανούλες

Αυτά τα μικρά μπλε λουλουδάκια είναι παντού την άνοιξη και καθώς φυτρώνουν πολύ κοντά στο έδαφος είναι εύκολο να τα εντοπίσει ο σκύλος σου. Όλα τα μέρη αυτού του λουλουδιού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τον σκύλο σου. Τα συμπτώματα της κατάποσης αυτού του φυτού μοιάζουν πολύ με τα προηγούμενα, οπότε φρόντισε να σημειώσεις τα λουλούδια που βλέπεις σε περίπτωση που χρειαστεί να επαναλάβεις τι έχει φάει το σκυλάκι σου στον κτηνίατρό σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News