Το να έχεις ένα σκυλάκι είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, ο πιο πιστός σου φίλος και η καλύτερη συντροφιά. Δεν είναι, όμως, εύκολη υπόθεση. Τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στον σκύλο σου για να είναι υγιής και ευτυχισμένος;

Αν έχεις σκυλάκι γνωρίζεις ήδη πως πρέπει να το φροντίζεις σαν μέλος της οικογένειάς σου και λίγο παραπάνω γιατί εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσένα. Αν δεν έχεις αλλά σκέφτεσαι να υιοθετήσεις, να σου πούμε πως είναι  μεγάλη ευθύνη και πρέπει να το σκεφτείς διπλά. Υπάρχουν πολλά λάθη που κάνουμε με το αγαπημένο μας κατοικίδιο. Όμως, τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στον σκύλο σου γιατί θα βάλεις σε κίνδυνο την υγεία του;

Πολλές φορές αμελείς πράγματα ή τα κάνεις με το λάθος τρόπο, ίσως εν αγνοία σου, αλλά βάζεις σε κίνδυνο την υγεία του σκύλου σου. Οι ειδικοί μας λένε όλα τα πράγματα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στο τετράποδο σου!

Τι δεν πρέπει ποτέ να κάνεις στον σκύλο σου;

Να αμελήσεις τα δόντια του

Τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στον σκύλο σου

Η στοματική υγιεινή στα σκυλιά είναι τόσο σημαντική όσο είναι και στους ανθρώπους. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αμελούν τα δόντια του σκύλου και αυτό είναι λάθος, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από ασθένειες.

Μπορεί ο σκύλος να μην θέλει αλλά πρέπει να το κάνεις για το καλό του. Μπορεί να χρειάζεται χρόνο αλλά πρέπει να έχεις υπομονή. Καλό είναι να βουρτσίζεις τα δόντια του σκύλου σου τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Μην το αφήνεις δεμένο με την αλυσίδα

Η αλυσίδα σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή όταν αφήνεις έξω τον σκύλο σου. Τα σκυλιά απ’ τη φύση τους όταν αναγκάζονται να παραμείνουν για πολλή ώρα σε ένα περιορισμένο χώρο, αντιδρούν ενστικτωδώς και γίνονται πιο επιθετικοί. Νιώθουν παράλληλα, ότι ο ιδιοκτήτης τους δεν τα αγαπά και δεν θέλει να περνά χρόνο μαζί τους και προσπαθούν να βρουν τρόπους να ξεφύγουν.

Μην αμελείς την επίσκεψη στον κτηνίατρο

Τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στον σκύλο σου

Είτε επειδή βαριέσαι, είτε επειδή δεν έχεις χρόνο πολλές φορές αμελείς την επίσκεψη του σκύλου στον κτηνίατρο και αυτό είναι λάθος. Πρέπει να επισκέπτεται τον γιατρό κάθε 6 μήνες, ασχέτως από το αν είναι υγιής.

Οι κτηνίατροι μπορούν να εντοπίσουν τα συμπτώματα πολύ γρήγορα και να δώσουν την κατάλληλη αγωγή. Μην το αμελείς!

Μην το ταΐζεις υπερβολικά

Πρέπει να προσέχεις τη διατροφή του σκύλου σου και να μην του δίνεις υπερβολική ποσότητα φαγητού, καθώς αυτό βλάπτει την υγεία του.

Πρέπει πάντα να τσεκάρεις το βάρος του σκύλου σου και να ζητάς τη γνώμη ενός κτηνιάτρου. Έτσι, ο σκύλος σου θα είναι υγιής και ευτυχισμένος και θα κάνετε παρέα ο ένας στον άλλο για όσο περισσότερο γίνεται. Επίσης, είναι σημαντικό να γυμνάζεστε!

Μην το χτυπάς

Τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στον σκύλο σου

unsplash/Patrick Carr

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην χτυπήσεις τον σκύλο σου για κανέναν λόγο. Θα το τραυματίσεις και θα φοβηθεί. Δεν θα θέλει να επικοινωνήσει ποτέ ξανά μαζί του και τέλος πάντων δεν είναι μορφή εκπαίδευσης ούτε τιμωρίας το να τον χτυπήσεις.

ΠΟΤΕ!

Διαβάστε επίσης:

4 πράγματα που κάνουν έξω φρενών τους κτηνιάτρους και έχεις μερίδιο ευθύνης!

Photo: unsplash/Eric Ward