Πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος σου καθημερινά;

LIKE US ON FACEBOOK

Πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος σου καθημερινά; Γνώριζες πως το σώμα του σκύλου αποτελείται από περίπου 60% από νερό; Κι αφού το νερό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του οργανισμού του, δεν αποτελεί έκπληξη ότι πρέπει να έχεις τον σκύλο σου ενυδατωμένο.

Αλλά πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος σου καθημερινά; Αρχικά, πρέπει να γνωρίζεις πως το νερό είναι πολύ σημαντικό για την ενυδάτωση του αίματος και του μυαλού του σκύλου, για τις αρθρώσεις του, για την πέψη του φαγητού, για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματός του αλλά και για πολλά αλλά.

Πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος καθημερινά;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψιν για το πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος σου, όπως είναι τα επίπεδα δραστηριότητας,το μέγεθος, η ράτσα και το είδος του φαγητού που τρώει.

Ένας γενικός κανόνας για το πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος είναι περίπου 1.2 ml για 1 θερμίδα φαγητού.

Πώς ακριβώς μπορείς να το υπολογίσεις; Με τον παρακάτω τύπο:

1311 θερμίδες * 1.2mL = 1573mL νερό.

Φυσικά, όσο πιο ενεργός είναι ο σκύλος σου και αναλόγως το περιβάλλον στο οποίο ζει (ζεστό περιβάλλον, με υγρασία, κρύο ή ξηρό), τόσο περισσότερο νερό χρειάζεται σε καθημερινή βάση.

πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος

zenet.hu

Πώς θα καταλάβεις ότι ο σκύλος είναι αφυδατωμένος;

Μερικά από τα συμπτώματα που πρέπει να τσεκάρεις:

  • Ξηρά, κολλώδη ούλα
  • Υπερβολικό λαχάνιασμα
  • Ξηρότητα στα μάτια
  • Λήθαργος
  • Απώλεια της όρεξης
  • Κατάθλιψη

Παράλληλα, ελαφριά τσίμπημα του δέρματος από το μέτωπο του σκύλου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιολογήσεις εύκολα και να προσέξεις την αφυδάτωση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή της άσκησης, ειδικά σε ζεστό καιρό.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις την αφυδάτωση στον σκύλο σου, είναι να του έχεις πάντα ένα κυπελλάκι με δροσερό νερό και φυσικά να καθαρίζεις συχνά το κυπελλάκι του.

Μπορεί ένας σκύλος να υποφέρει από πονοκέφαλο λόγω αφυδάτωσης;

Ουσιαστικά, δεν γνωρίζουμε αν ο σκύλος υποφέρει από πονοκεφάλους ή όχι, αλλά είναι πολύ πιθανό. Ορισμένες φορές ο σκύλος βιώνει τα συμπτώματα πονοκεφάλου με την ευαισθησία στο φως και στη μύτη, την υποτονικότητα, την έξαψη χωρίς να μπορεί φυσικά να μιλήσει!

πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος

Moson Kuo/Moment/Getty Images

Τι σχέση έχει η αφυδάτωση με την πέψη;

Μεγάλη. Το νερό βοηθά στην πέψη του σκύλου, ειδικά όταν πρόκειται για τη διάσπαση ινών.

Οι διαλυτές ίνες διαλύονται εύκολα όταν υπάρχει αρκετό νερό, με αποτέλεσμα να μπορεί να πέψει το φαγητό πιο εύκολα. Αν τα κακάκια του σκύλου είναι πολύ στεγνά ή αν ο σκύλος σου είναι δυσκοίλιος, τότε μπορεί να είναι και αφυδατωμένος.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η σωστή διατροφή για έναν μεγάλο σε ηλικία σκύλο;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved