Μπορεί το σπίτι σου να είναι πολύ άνετο για σένα και για την γάτα σου, όμως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι και αρκετά επικίνδυνο και να κρύβονται παγίδες στο σπίτι για τη γάτα. 

Διάβασε τη λίστα με τις κρυφές παγίδες και ξεκίνα να ψάχνεις τον προσωπικό σου χώρο και να απομακρύνεις ότι θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για το γλυκό αιλουροειδές σου!

Ποιες οι παγίδες στο σπίτι για τη γάτα;

  • Καθαριστικά: Οι γάτες είναι έξυπνες και μπορούν να ανοίξουν τα ντουλάπια που αποθηκεύεις τα καθαριστικά για το σπίτι. Η μόνη λύση είναι να αποθηκεύεις σε πιο ψηλά ντουλάπια τα χημικά καθαριστικά ή να βάλεις κλειδαριά στα χαμηλά ντουλάπια.
  • Κλωστές και καλώδια: Αν έχεις κάπου κρεμασμένα καλώδια, κλωστές ή ακόμα και μακριά κολιέ καλό θα ήταν να τα μαζέψεις καθώς πέραν του γεγονότος ότι η γάτα σου μπορεί να τα φάει, μπορεί και να πνιγεί!

6 απαγορευτικές τροφές για τη γάτα σου! 

  • Πλαστικά φυτά: Μπορεί να έχεις το μπολ της γάτας σου καθημερινά γεμάτο με τροφή υψηλής ποιότητας και εκείνη να προσπαθήσει να φάει τα φυτά σου! Αν τα φυτά σου είναι πλαστικά –άρα τοξικά- μπορεί να πάθει δηλητηρίαση!
  • Λαχανικά-μυρωδικά: Μπορεί παραπάνω να σου είπαμε για τα ψεύτικα λουλούδια αλλά και τα αληθινά δεν πάνε παραπέρα! Αζαλέες, νάρκισσοι, ντομάτες και ορτανσίες είναι ιδιαίτερα τοξικά! Αν θέλεις να τα φυτέψεις, βάλτα σ’ ένα σημείο του κήπου, όπου το γατάκι σου δεν θα έχει πρόσβαση!

παγίδες στο σπίτι για τη γάτα

Unsplash/ Kate Stone Matheson
  • Τρύπες: Για σένα τρύπα μπορεί να είναι μόνο μία λακκούβα στο δρόμο, ή ένα ανοικτό φρεάτιο αλλά για τη γάτα σου τρύπα είναι και η λεκάνη της τουαλέτας! Κράτα πάντα κλειστό το καπάκι και κλείσε μαζί και πόρτες από πλυντήρια και στεγνωτήρια!

Διάβασε ακόμα:

Αυτά είναι τα μυστικά για να τα πας καλά με τη γάτα σου

Photo: Pexels