Αγαπάμε κάθε μέρος των σκυλιών μας, συμπεριλαμβανομένου και της ουράς τους. Υπάρχουν τόσες διαφορετικές κατηγορίες (σγουρές, χνουδωτές κλπ) τις οποίες κουνάνε όταν μας βλέπουν και εμείς τις λατρεύουμε. Η ουρά του σκύλου, εκτός από κομμάτι του σώματός του, είναι και κομμάτι του χαρακτήρα του!

Όλοι γνωρίζουν ότι ο σκύλος χρησιμοποιεί την ουρά του για να εκφράσει τα συναισθήματά του. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι η ουρά μπορεί να μας πει πολλά για την υγεία του τετράποδου μας και ακόμη ότι είναι συνδεδεμένη με την συναισθηματική του ευεξία.

Μην υποτιμάς το πόσο περίπλοκος μπορεί να είναι ο σκύλος σου από το κεφάλι μέχρι την ουρά!

Όσα θέλεις να ξέρεις για την ουρά του σκύλου σου!

Η ουρά είναι ένα “εργαλείο” επικοινωνίας

Όταν βλέπουμε έναν σκύλο να κουνάει την ουρά του σκεφτόμαστε ότι είναι χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Τα σκυλιά χρησιμοποιούν την ουρά τους για να επικοινωνήσουν μαζί μας. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως δεν είναι πάντα σημάδι φιλικότητας και ενθουσιασμού.
Ανάλογα με την ταχύτητα που κουνάνε την ουρά του μπορεί να δείχνουν φόβο ή ότι είναι έτοιμα να δράσουν επιθετικά.

ουρά σκύλου

© KranOg/Pikabu.ru

Διαφέρουν σε μήκος

Πολλά σκυλιά έχουν μακριές ουρές, άλλα μικρές και ορισμένα γεννιούνται χωρίς ουρά. Οι ουρές μπορεί να δείχνουν διάφορες λοιμώξεις και ερεθισμούς και ορισμένοι ίσως χρειάζονται χειρουργική επέμβαση για την πλήρη αποκοπή της ουράς.

Μπορεί να σε καθοδηγήσει σε θέματα υγείας

Μερικές φορές η ουρά μπορεί κυριολεκτικά να δείχνει πως ο σκύλος σου έχει πρόβλημα υγείας.

Ορισμένες διαταραχές μπορούν να εμφανιστούν απ΄την ουρά. Η δερματίτιδα από αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό γύρω απ’ την ουρά. Οι λοιμώξεις του δέρματος από άλλες αιτίες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ουρά. Ορισμένες ορμονικές διαταραχές όπως ο υποθυρεοειδισμός (μειωμένα επίπεδα θυρεοειδικής ορμόνης στο αίμα του σκύλου) μπορεί να εκδηλωθούν ως απώλεια τριχών απ’ την άκρη της ουράς.

σκύλος

Pexels

Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευημερίας του σκύλου

Η ουρά μπορεί να εξυπηρετεί έναν σκοπό στη σωματική ισορροπία και ψυχολογική ευεξία.

Δες ακόμα:

Αλήθειες που δεν ήξερες για το σκύλο σου