Υπάρχει περίπτωση ο σκύλος σου να είναι ντροπαλός ή να φοβάται όταν έρχεται σε επαφή για πρώτη φορά με άλλους ανθρώπους. Τότε είναι που πρέπει εσύ να αναλάβεις δράση ώστε ο σκύλος σου να νιώσει άνετα!

Υπάρχουν μερικά tips που θα κάνουν τον σκύλο σου να νιώσει πιο άνετα όταν συναντά νέους ανθρώπους ή άλλους τετράποδους φίλους!

Πώς πρέπει, λοιπόν, να συστήσεις τον σκύλο σου σε νέους ανθρώπους; Πρέπει να δώσεις τον χώρο και το χρόνο στο σκυλάκι σου προκειμένου να νιώσει την οικειότητα.

σκύλος και έγκυος γυναίκα

Άσε το σκύλο σου να κάνει το πρώτο βήμα
Δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις ένα καινούργιο πρόσωπο να πλησιάσει το σκύλο σου, να του μιλήσει ή να τον αγγίξει αλλά πρέπει να αφήσεις τον σκύλο σου να κάνει το πρώτο βήμα. Να πλησιάσει το άτομο, να το μυρίσει και να αποκτήσει μια οικειότητα.

Ζήτα απ’το καινούργιο πρόσωπο να δώσει μια λιχουδιά
Μια καλή κίνηση είναι το καινούργιο πρόσωπο να πετάξει μια λιχουδιά στον σκύλο σου, χωρίς να έχει eye contact μαζί του!

Μην ανταμείβεις το σκύλο σου αν συνεχίζει να είναι φοβισμένος ή ντροπαλός
Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνεις τη διαδικασία να φοβάται όταν είναι περιτριγυρισμένος από καινούργια άτομα!

Γιατί μερικά σκυλιά δυσκολεύονται όταν συναντούν νέους ανθρώπους;

Είναι δύσκολο να γνωρίζεις τι κάνει ένα σκυλί να νιώθει φοβισμένο απέναντι σε ορισμένους μόνο ανθρώπους αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, η έγκαιρη και θετική κοινωνικοποίησή τους είναι το κλειδί για να αποκτήσουν τα σκυλιά αυτοπεποίθηση.

Η κρίσιμη περίοδος κοινωνικοποίησης είναι μεταξύ 3 και 12 εβδομάδων.
Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου, τα κουτάβια να συναναστρέφονται με άλλους ανθρώπους αλλά και σκυλιά.