Είτε ο σκύλος σου προτιμά να χαλαρώνει σε αυτό, είτε τον βολεύει πάνω στο κρεβάτι σου, το κλουβί του σκύλου σου πρέπει να το περιποιηθείς ανάλογα. Πώς θα κάνεις άνετο το κλουβί του σκύλου σου;

Το κλουβί του σκύλου πρέπει να είναι ασφαλές και ένα μέρος άνετο ώστε να μπορεί να χαλαρώνει ο σκύλος σου. Πώς θα κάνεις άνετο το κλουβί του σκύλου σου και πώς θα το κάνεις να νιώθει σαν το σπίτι του;

Ναι, είναι σημαντικό να του φτιάξεις ένα cozy μέρος, στο οποίο γιατί όχι θα μπορεί ακόμα και να κοιμάται ( αν δηλαδή δεν κοιμάστε μαζί)!

Πολλά σκυλιά προτιμούν να περνούν χρόνο στο σπίτι τους και νιώθουν ότι έχουν και τον δικό τους προσωπικό χώρο. Και πρέπει να το φτιάξεις έτσι, ώστε να το δουν μια θετική εμπειρία από την πρώτη κιόλας μέρα.

Τις πρώτες μέρες με ένα νέο σκύλο στο σπίτι, καλό θα ήταν να είσαι παρών και να του δώσεις την ασφάλεια που χρειάζεται με την παρουσία σου και μόνο. Ενώ κρατάς την πόρτα του κλουβιού ανοιχτή, άφησε τον σκύλο σου να ανακαλύψει μόνος του, με τον δικό του ρυθμό τον προσωπικό του χώρο.

Ποτέ δεν πρέπει να δει το κλουβί ως τιμωρία αλλά ως ένα μέρος που μπορεί να χαλαρώσει, να κοιμηθεί, να φάει.

Πώς θα κάνεις άνετο το κλουβί του σκύλου;

Προσοχή στο μέγεθος

Όπως το δικό σου κρεβάτι, ο καναπές και οι καρέκλες έχουν ένα άνετο μέγεθος, έτσι και το κλουβί του σκύλου σου πρέπει να είναι στα μέτρα του. Και αυτό εξαρτάται από τη ράτσα του σκύλου αλλά είναι σημαντικό να πάρεις ένα μεγάλο κλουβί για να νιώθει άνετα αλλά και οι πλευρές του να μην είναι σκληρές.

Για ένα ενήλικο σκύλο το κλουβί θα πρέπει να είναι μεγάλο ώστε να μπορεί να κοιμάται άνετα αλλά και να περπατά μέσα σε αυτό και να έχει και τα παιχνίδια του.

Να μπορεί να τεντώνεται και να αλλάζει τη θέση του άνετα χωρίς να ζορίζεται.

Να νιώθει σαν το σπίτι του

Αφού βρήκες το σωστό στυλ και μέγεθος, ήρθε η ώρα να κάνεις αυτόν τον άδειο, κρύο χώρο ένα cozy μέρος για τον σκύλο σου. Ξεκινά με το να σημειώνεις ένα σημείο όπου θα ξεκουράζεται.

Μερικά σκυλιά μασούν το κρεβάτι τους και τραυματίζονται, γι’ αυτό πρέπει να δώσεις προσοχή στην επιλογή του κρεβατιού. Μπορείς εκτός από το κρεβάτι να του βάλεις τα αγαπημένα του παιχνίδια και ένα μπολ με δροσερό νερό.

Είναι σημαντικό ο σκύλος σου να λατρεύει το κλουβί του, να νιώθει άνετα με αυτό και ασφαλής. Και φυσικά, αν δεν το θέλει μπορείς απλά να τον πάρεις και να κοιμηθείτε αγκαλιά!

Διαβάστε επίσης:

Ιδρώνουν οι σκύλοι; Κι αν ναι, πώς θα το καταλάβεις;

Photo: Image via Jagodka/Shutterstock.com