Πώς να ξεχωρίσεις έναν καλό από έναν κακό κτηνίατρο

LIKE US ON FACEBOOK

Όταν πηγαίνεις τον σκύλο ή τη γάτα σου στον κτηνίατρο, θέλεις να είσαι σίγουρος ότι εμπιστεύεσαι το κατοικίδιο σου σε καλά χέρια. Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ενδείξεις να διακρίνεις έναν καλό κτηνίατρο από έναν “κακό” ή τουλάχιστον όχι τόσο καλό όσο θα ήθελες.

Πώς γίνεται να σιγουρευτείς ότι ο κτηνίατρος σου είναι καλός; Αρχικά, σίγουρα θα έχεις στο μυαλό σου το πώς αυτός θα ήθελες να δρα. Μπορεί να θέλεις να είναι ευθύς μαζί σου και να σου λέει ακριβώς τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσουν ή να προτιμάς έναν κτηνίατρο που είναι πρόθυμος να συζητήσει διάφορες ιδέες μαζί σου.

Πώς να ξεχωρίσεις έναν καλό κτηνίατρο;

Νοιάζεται για την άνεση του κατοικίδιου σου

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα κατοικίδια φοβούνται τον κτηνίατρο, γι’ αυτό και είναι συνήθως αγχωμένα πριν τον επισκεφτούν, ακόμη κι εάν εσύ τους έχεις εξηγήσει αρκετές φορές ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Κι ένας καλός κτηνίατρος ξέρει κι ο ίδιος ότι πιθανότατα δεν είναι ο αγαπημένος φίλος του σκύλου σου, γι’ αυτό και έχει φροντίσει να έχει στο γραφείο του διάφορα παιχνίδια ή λιχουδιές που θα τον κάνουν να αισθανθεί πιο άνετα.

Είναι πρόθυμοι να σου εξηγήσουν

Εάν δεν έχεις κτηνιατρικές γνώσεις ή εάν μόλις απέκτησες το κατοικίδιο σου, τότε μερικά προβλήματα υγείας του σκύλου ή της γάτας σου, ίσως είναι δύσκολο να τα καταλάβεις. Ωστόσο, ένας κτηνίατρος που είναι πρόθυμος να σου εξηγήσει λεπτομερώς ένα πρόβλημα, αλλά και να σου δώσει τον χρόνο να επεξεργαστείς όλες αυτές τις πληροφορίες, είναι ένας καλός κτηνίατρος. Μερικές ασθένειες είναι αρκετά περίπλοκες, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει αλλά και ποια είναι η καλύτερη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσετε.

τεστ για τις ράτσες των σκύλων

Unsplash/Lydia Torrey

Κάνουν αρκετές εξετάσεις

Οι καλοί κτηνίατροι είναι επίσης προληπτικοί και κάνουν όσες εξετάσεις χρειάζονται για να βεβαιωθούν ότι το κατοικίδιο σου είναι απόλυτα υγιές. Αυτός ο κτηνίατρος μπορεί να προτείνει μια εξέταση που ένας άλλος δεν θα θεωρούσε απαραίτητη, γιατί ξέρει ότι ένας “ιδιοκτήτης” θα είναι πιο ήσυχος εάν γνωρίζει ότι έχουν γίνει όλες οι εξετάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν και ότι ο κτηνίατρος απλώς δεν βιαζόταν να περάσει στον επόμενο πελάτη.

Σε ακούει

Παρόλο που ένας κτηνίατρος πιθανόν να έχει περισσότερες γνώσεις από εσένα για την υγεία του σκύλου σου, εσύ ωστόσο περνάς μαζί του τις περισσότερες ώρες της ημέρας, οπότε σίγουρα ξέρεις καλύτερα την αντίδραση του σε ορισμένα πράγματα. Ένας καλός κτηνίατρος το ξέρει αυτό και ξέρει επίσης να ακούει τι έχεις να του πεις, αλλά και τους λόγους για τους οποίους ανησυχείς. Εσύ είσαι ο πρώτος που θα παρατηρήσει ορισμένα συμπτώματα και αλλαγές στη συμπεριφορά του σκύλου ή της γάτας σου, γι’ αυτό μη διστάσεις να πεις όσα θέλεις!

Διάβασε ακόμη τα απαραίτητα που πρέπει να έχεις στο κουτί πρώτων βοηθειών του σκύλου!

Photo: Unsplash/Treddy Chen
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved