Οι πιο ζεστές κι ηλιόλουστες μέρες φέρνουν και περισσότερες βόλτες στην εξοχή με τα σκυλιά μας. Πώς μπορείς να προστατέψεις τον σκύλο σου απ΄αυτές τις δύο ασθένειες που μεταδίδονται συχνότερα την Άνοιξη και το Καλοκαίρι;

Οι βόλτες με τον σκύλο σου σε νέους εξωτερικούς χώρους μπορεί να τον φέρουν σε επαφή με μεταδοτικές ασθένειες που μπορούν να εξαπλωθούν μεταξύ ζώων και ανθρώπων, όπως η νόσος του Lyme και η ασθένεια Giardia.

Η νόσος του Lyme και η ασθένεια Giardia: Πώς να προστατέψεις τον σκύλο σου

Η νόσος του Lyme σε σκύλους παρατηρείται όταν ένα μολυσμένο τσιμπούρι τo τσιμπάει. Ένας σκύλος μπορεί να αναπτύξει τα συμπτώματα αυτής της νόσου μέσα σε 3-5 μήνες.

Για να προστατέψεις τον σκύλο σου από την νόσο του Lyme, καλό θα ήταν έπειτα από κάθε βόλτα με τον σκύλο να τον ελέγχεις αν υπάρχουν τυχόν τσιμπούρια στο δέρμα του, καθώς αυτά χρειάζονται τουλάχιστον ένα 24ωρο για να μεταδώσουν την ασθένεια. Επίσης, υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο που μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση. Επικοινώνησε άμεσα με τον κτηνίατρο.

Το Giardia είναι ένα παράσιτο, το οποίο ζει στα έντερα αρκετών κατοικίδιων σαν κύστεις. Το συγκεκριμένο παράσιτο επιτίθεται στο έντερο του κατοικίδιου, ενώ δεν επιτρέπει στον σκύλο ή τη γάτα να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.

Ένας σκύλος που έχει μολυνθεί από την ασθένεια Giardia, μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα διάρροιας, κατάθλιψης, απώλειας βάρους, μειωμένη όρεξη κι εμετό.

Για να προστατέψεις τον σκύλο σου απ’ αυτήν την ασθένεια κράτησε τον μακριά από περιττώματα άλλων ζώων όταν είστε έξω, ενώ καλό θα ήταν να μην πίνει νερό από λίμνες, ρυάκια και λακκούβες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News