Πώς να κουρέψεις τον σκύλο σου στο σπίτι με ασφάλεια;

LIKE US ON FACEBOOK

Εντάξει, μπορεί να διάβασες τον τίτλο και να σκέφτηκες ότι δεν μπορείς να το κάνεις ή ότι ο σκύλος σου δεν θα σε αφήσει να το κάνεις. Πώς να κουρέψεις τον σκύλο σου στο σπίτι με ασφάλεια;

Μην ξεχνάς εκτός από τη δική σου περιποίηση, την περιποίηση του σκύλου σου. Πώς να κουρέψεις τον σκύλο σου στο σπίτι με ασφάλεια ώστε να μην βγει απ’ την καραντίνα με το τρίχωμα μέχρι το πάτωμα;

Μπορείς να το κάνεις αλλά σίγουρα θα χρειαστεί να οπλιστείς με υπομονή. Πριν πάρεις, λοιπόν, το ψαλίδι στα χέρια σου, διάβασε αυτό το άρθρο.

Πώς να κουρέψεις τον σκύλο σου στο σπίτι

Πριν ξεκινήσεις βεβαιώσου πως έχεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία μπροστά σου.

Θα χρειαστείς: 

  • Μια βούρτσα: Μια βούρτσα ή χτένα υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητη. Οι μεταλλικές βούρτσες είναι μια καλή επιλογή για σκύλους με μακρύ τρίχωμα.  Εάν το σκυλί σου έχει κοντό τρίχωμα, μια βούρτσα με καουτσούκ δόντια μπορεί να λειτουργήσει καλά.
  • Ψαλίδι: Ένα επαγγελματικό ψαλίδι είναι η καλύτερη επιλογή για την περιποίηση του σκύλου. Θα κόψει το τρίχωμα χωρίς να το τραυματίσει.
  • Ξυριστική μηχανή: Επίλεξε μια καλή ξυριστική μηχανή. Το ιδανικό είναι να έχεις μια κατάλληλη για τον σκύλο, αλλά αν δεν έχεις μπορείς να κάνεις δουλειά και με μια πιο απλή μηχανή.
  • Σαμπουάν: Και φυσικά, χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν απαλλαγμένο από σκληρές χημικές ουσίες, ειδικό για σκυλιά.

Σκύλος και κορονοϊός: Λύνουμε όλες σου τις απορίες

Ξεκινάμε;

Κάνε μπάνιο τον σκύλο σου

Μια καλή πρακτική πριν κουρέψεις τον σκύλο σου είναι να το κάνεις μπάνιο, ειδικά αν το τρίχωμά του είναι βρώμικο.

Τσέκαρε τη θερμοκρασία του νερού και κάνε μπάνιο τον σκύλο σου.Στη συνέχεια, προσπάθησε να απορροφήσεις το περισσότερο νερό με μια πετσέτα κι αν θέλεις μπορείς να το στεγνώσεις και με ένα πιστολάκι.

Βεβαιώσου ότι ο σκύλος σου είναι εντελώς στεγνός πριν συνεχίσεις.

Χτένισε τον σκύλο σου

Μόλις ο σκύλος σου είναι στεγνός, χτένισέ τον ώστε να φύγουν οι περισσότερες τρίχες αλλά και να “λύσεις” ορισμένους κόμπους που θα έχουν δημιουργηθεί.

Πρόσεχε τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σκύλου, όπως είναι η κοιλιά του και κάνε απαλές κινήσεις.

Πώς να κουρέψεις τον σκύλο

Ξεκίνα με την μηχανή

Στη συνέχεια, για να φύγει το περισσότερο τρίχωμα, χρησιμοποίησε τη μηχανή. Με τεράστια προσοχή για να μην τραυματίσεις τον σκύλο σου.

Ξεκίνα με το πάνω μέρος κι αφαίρεσε το περισσότερο τρίχωμα. Εάν παρατηρήσεις σημάδια ερυθρότητας, πρήξιμο ή λοίμωξη, επικοινώνησε με τον κτηνίατρο.

Χρειάζεται υπομονή, απαλές κινήσεις και όχι απότομες. Χρησιμοποίησε τη μηχανή με τη φορά που μεγαλώνει η τρίχα και όχι από την αντίθετη.

Η ώρα του ψαλιδιού

Το ψαλίδι είναι το κατάλληλο εργαλείο για να τριμάρεις τις τρίχες κοντά στα πόδια, στα αυτιά και στο πρόσωπο. Κάνε απαλές κινήσεις και όχι έντονες.

Μπορεί να χρειαστείς τη βοήθεια ενός ακόμη ατόμου ώστε να κρατάει τον σκύλο, αν δεν υπακούει. Κόψε τις τριχούλες κοντά στη μουσούδα, τις τριχούλες που τον ενοχλούν στα μάτια αλλά και στα αυτιά.

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας το ψαλίδι μπορείς να κόψεις και τις τρίχες στα πατουσάκια του.

Και voila ο σκύλος σου είναι έτοιμος.

Δες κι αυτό το video, καθώς θα σε βοηθήσει με όλη τη διαδικασία:

Διαβάστε επίσης:

Μπορώ να βγάλω τον σκύλο βόλτα κατά τη διάρκεια της καραντίνας;

Photo: Pexels
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved