Πώς ν’ απαλλάξω τον σκύλο μου απ’ τους ψύλλους; Είναι ένα ερώτημα που βασανίζει πολλούς “γονείς” αλλά ευτυχώς υπάρχει απάντηση και λύση! Βρήκαμε τους τρεις πιο αποτελεσματικούς τρόπους!

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Οι ψύλλοι είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα των σκύλων και των ιδιοκτητών τους. Πώς ν’ απαλλάξω τον σκύλο μου απ ‘ τους ψύλλους, αναρωτιέσαι ξανά και ξανά… Ακόμα και στους πιο καθαρούς σκύλους, τα ανεπιθύμητα αυτά πλάσματα θα καταφέρουν να εισβάλλουν στο σώμα του αγαπημένου μας κατοικίδιου. Τα καλά νέα, όμως, είναι πως στην αγορά πλέον έχουν βγει καινούργια προϊόντα τα οποία εμποδίζουν τον αναπαραγωγικό κύκλο των ψύλλων και προστατεύουν και τον ίδιο από την έκθεση σε χημικές ουσίες.

Πιθανές ενδείξεις που φανερώνουν την ύπαρξη ψύλλων σε ένα σκύλο είναι η συνεχής φαγούρα. Μπορούμε να κοιτάξουμε επάνω στο δέρμα του σκύλου μας ώστε να διακρίνουμε αν υπάρχουν μικρά σκούρα καφέ ή λευκά ζωύφια.

Πώς ν' απαλλάξω τον σκύλο μου απ' τους ψύλλους

Αν και τα περισσότερα σκυλιά δεν παρουσιάζουν συνήθως κάτι άλλο εκτός από κνησμό, μπορεί να εμφανιστούν αλλεργίες. Χτένισε τη ράχη, τους γλουτούς, την ουρά και τη βουβωνική χώρα του σκύλου σου με μια λεπτή οδοντωτή χτένα.

Πώς ν’ απαλλάξω τον σκύλο μου απ’ τους ψύλλους;

Τρεις είναι οι δημοφιλείς λύσεις για την καταπολέμηση των ψύλλων στους σκύλους.

Η πρώτη είναι οι αμπούλες, των οποίων το περιεχόμενο αδειάζεται επάνω στην ωμοπλάτη του ζώου και στο σβέρκο του με μία θεραπεία που διαρκεί κυρίως για ένα μήνα.

Η δεύτερη λύση είναι τα χάπια τα οποία αποδεδειγμένα λειτουργούν αποτελεσματικά.

Και η τρίτη είναι το σπρέι που αφορά τους εξωτερικούς χώρους.

Αν παρά τις συνεχείς προσπάθειες οι ψύλλοι δεν υποχωρούν, τότε πρέπει να προβείς σε άλλες ενέργειες, όπως την προμήθεια μη τοξικών σπρέι για εσωτερικούς χώρους με τα οποία μπορείτε να ψεκάσεις το σπίτι και την αυλή.

Πώς ν' απαλλάξω τον σκύλο μου απ' τους ψύλλους

Αν έχεις και άλλα κατοικίδια ζώα, τότε πρέπει να ξεκινήσεις θεραπεία και σε εκείνα, διότι μπορεί και αυτά να έχουν κολλήσει. Διαφορετικά, μπορείς να υποβάλλεις το σκύλο σας σε έναν μηνιαίο έλεγχο ώστε να είστε σίγουροι πως εκείνος θα μείνει μακριά από τα προβλήματα που προκαλούν οι ψύλλοι!

Διαβάστε επίσης:

Φοβάσαι μήπως ο σκύλος σου πιάσει ψύλλους- Η πιο εύκολη homemade λύση είναι εδώ