Σκύλος και κουνούπια… μια σχέση σίγουρα όχι φιλική! Όπως προστατεύεις τον εαυτό σου απ’ τα κουνούπια, έτσι είναι σημαντικό να προστατέψεις και τον σκύλο σου. Τι μπορείς να κάνεις;

Σκύλος και κουνούπια σίγουρα δεν κάνουν καλή παρέα, γιατί τα κουνούπια μπορεί να αποβούν πραγματικά πολύ επικίνδυνα για το αγαπημένο σου τετράποδο. Κι επειδή το Καλοκαίρι είναι η εποχή τους, οφείλεις να προστατέψεις τον σκύλο σου με όποιο τρόπο μπορείς.

Πώς να προστατέψεις τον σκύλο σου απ’ τα κουνούπια;

Μην χρησιμοποιείς το εντομοαπωθητικό που χρησιμοποιείς για σένα!

Αυτό το spray μπορεί να λειτουργεί άψογα για τους ανθρώπους, αλλά είναι τοξικό για τον σκύλο σου.

Το DEET, είναι το κυριότερο συστατικό σε αυτά τα spray και μπορεί να προκαλέσει εμετό, κρίσεις και ερεθισμό του δέρματος στα σκυλιά!Βεβαιώσου ότι το σκυλί σου δεν γλείφει το δέρμα σου αν έχεις βάλει κάποιο spray πάνω σου.

Σκύλος και κουνούπια

Απόφυγε το νερό γύρω από το σπίτι

Τα κουνούπια, όπως και οι άνθρωποι, χρειάζονται νερό για να ζήσουν. Ο περιορισμός της πρόσβασής τους στο νερό, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα κρατήσεις μακριά, μακριά από τον κήπο σου ενδεχομένως και από τον σκύλο σου! Και ένα ακόμη tip για να το πετύχεις αυτό, είναι να αδειάζεις ή να βάζεις μέσα στο σπίτι το μπολάκι με το νερό του σκύλου!

Προσοχή στις ώρες που πάτε βόλτα

Υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που τα κουνούπια κάνουν… πάρτι, είναι πιο δραστήρια και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Και αυτές οι ώρες είναι το ξημέρωμα και το σούρουπο. Φρόντισε να αποφύγεις τις βόλτες με τον σκύλο σου τις συγκεκριμένες ώρες.

Παράλληλα, τις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας καλό θα ήταν να κλείνεις πόρτες και παράθυρα για να μην έχεις… “επισκέπτες”!

Σκύλος και κουνούπια

Αγόρασε ένα εντομοαπωθητικό μόνο για σκύλους

Αυτονόητο αλλά μην ξεχνάς να επιμένεις σε προϊόντα μόνο για σκύλους. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζεις πως είναι ασφαλείς στη χρήση και δεν θα βλάψουν τον σκύλο σου. Τα περισσότερα προϊόντα που χρησιμοποιείς για τους ψύλλους, απωθούν και τα κουνούπια. 2 σε 1!

Διαβάστε επίσης:

Πώς ν’ απαλλάξω τον σκύλο μου απ’ τους ψύλλους;

Photo: unsplash/Andrew Schultz