Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά όταν μεγαλώνουν θα πρέπει να προσέχουν λίγο παραπάνω τη διατροφή τους, προκειμένου να παραμείνουν υγιείς, αλλά και ν’ αποφύγουν σοβαρές ασθένειες. Ποια είναι η σωστή διατροφή για έναν ηλικιωμένο σκύλο;

Ένας σκύλος άνω των 7 ετών σιγά σιγά αρχίζει να παρατηρεί ορισμένες αλλαγές στο σώμα του, με αποτέλεσμα να έχει ανάγκη να λαμβάνει διαφορετικές θρεπτικές ουσίες από την τροφή του.

Ποια είναι η σωστή διατροφή για έναν ηλικιωμένο σκύλο;

Παράλληλα, επειδή ολοένα θα κινείται και λιγότερο, είναι σημαντικό οι τροφές του να διαθέτουν και λιγότερες θερμίδες, ενώ επειδή η οσφρητική και γευστική του ικανότητα δεν θα είναι η ίδια όπως όταν ήταν μικρός, θα χρειαστεί πολύ πιο εύγευστες και εύπεπτες τροφές.

καλός γονιός για τον σκύλο
dashamuller/Fotolia

Στην αγορά κυκλοφορούν ειδικές τροφές για σκύλους σε μεγαλύτερη ηλικία, ενώ για οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή του αγαπημένου σου κατοικίδιου, θα πρέπει να συμβουλεύεσαι τον κτηνίατρο σου. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες τροφές διαθέτουν ως επί το επί το πλείστον μικρότερη ποσότητα πρωτεϊνών, αλλά και συστατικά πλούσια σε φώσφορο και νάτριο για την πρόληψη των ασθενειών των νεφρών.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί συμβουλεύουν οι αλλαγές στη διατροφή ενός σκύλου θα πρέπει να γίνονται σιγά σιγά, αλλά είναι υποχρεωτικές, καθώς είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους πρόληψης των ασθενειών των σκύλων σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ο σκύλος σου μεγαλώνει κι αυτά είναι όλα όσα εσύ θα πρέπει να προσέξεις!

Πώς θα φροντίσουμε έναν σκύλο που μεγαλώνει;

  • Θα πρέπει να γίνονται τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο.
  • Θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί, για την πρόληψη τυχόν ασθενειών.
  • Θα πρέπει να βοηθήσεις τον σκύλο σου να διατηρεί ένα φυσιολογικό (ανάλογα με τη ράτσα του) βάρος και να μέτρια άσκηση (ανάλογα με τις δυνατότητές του).
  • Να του δίνεις πολλή αγάπη, γιατί οι σκύλοι σε μεγαλύτερη ηλικία είναι πιθανότερο να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News