Περίεργες συνήθειες που ο σκύλος αντιγράφει απ’ το «αφεντικό» του!

LIKE US ON FACEBOOK

Σχεδόν όλοι γνωρίζουν πως ένας σκύλος μιμείται την προσωπικότητα από το μέλος της οικογένειας που βρίσκεται πιο κοντά. Ναι, το κατοικίδιό σου συμπεριφέρεται σαν κι εσένα κι αυτές είναι οι περίεργες συνήθειες που ο σκύλος αντιγράφει!

Το να έχεις ένα σκυλάκι έχει πολλά πλεονεκτήματα -μάλλον έχει μόνο πλεονεκτήματα- αφού έχεις μια συντροφιά πολύτιμη που προσθέτει αυτήν την ευχάριστη πινελιά στην καθημερινότητά σου. Έχεις την ευθύνη για την υγεία του αλλά και την… προσωπικότητά του, αφού υπάρχουν συνήθειες που ο σκύλος αντιγράφει από σένα.

Τα αγαπημένα μας τετράποδα είναι πολύ παρατηρητικά, πιο πολύ απ’ όσο νομίζεις και υιοθετούν αυτά που κάνει ένας άνθρωπος. Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να συμπεριφέρεσαι σωστά στον σκύλο σου: Για να μην σου γυρίσει μπούμερανγκ!

Περίεργες συνήθειες που ο σκύλος αντιγράφει από σένα!

Ο σκύλος μιλά σαν κι εσένα

συνήθειες που ο σκύλος αντιγράφει

Πώς γίνεται αυτό; Ο σκύλος φυσιολογικά του αρέσει να γαβγίζει, να βγάζει κραυγές. Κι όσο πιο πολύ του μιλάς τόσο πιο πιθανό είναι να σου απαντήσει με τον τρόπο του.

Πολλά σκυλιά θα γαβγίσουν πιο δυνατά όταν ο ιδιοκτήτης του του μιλά σε πιο δυνατό τόνο, ενώ όσο πιο πολύ του μιλάς τόσο πιο πιθανό είναι να αντιδρά θετικά και να σου απαντά με τον δικό του τρόπο. Κι έτσι έχετε τη δική σας, ξεχωριστή επικοινωνία.

Κοιμάται όπως κι εσύ

Σίγουρα ο σκύλος σου κοιμάται περισσότερο από σένα και γι’ αυτό τον ζηλεύεις. Αλλά θα κοιμηθεί μαζί σου το βράδυ και ίσως πάρει την ίδια στάση που θα πάρεις κι εσύ.

Παράλληλα, όμως, πολλές φορές έχετε τα ίδια ωράρια. Αν κοιμηθείς νωρίς, θα κοιμηθεί μαζί σου κι αν ξενυχτήσεις θα σου κάνει παρέα. Και το πρωί ίσως σηκωθεί λίγο πιο νωρίς από σένα γιατί είναι και το… «ξυπνητήρι» σου!

Πεινάει όταν πεινάς

συνήθειες που ο σκύλος αντιγράφει

Credits: Laura Adani/Stocksy

Εντάξει, ο σκύλος σου πεινάει πάντα. Αλλά όταν αποφασίσεις να φας θα θέλει κι εκείνος να φάει.

Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξεις φαγητό, να δειπνήσεις και να μην θέλει και αυτό να φάει. Και σε αυτά τα κουταβίσια μάτια του που σε κοιτούν για μια μπουκιά, πώς να αντισταθείς;

Έχει την ίδια διάθεση με σένα

Ο σκύλος σου έχει διαίσθηση. Γνωρίζει πότε δεν είσαι καλά ή πότε είσαι άρρωστος και θα κουρνιάσει μαζί σου στον καναπέ. Δεν θα κουνηθεί, μέχρι να κουνηθείς κι εσύ.

Απ’΄την άλλη γνωρίζει πότε είσαι καλά και θα σου κάνει παιχνίδια, θα δείξει τον ενθουσιασμό του κι εσύ θα του το ανταποδώσεις.

Η διάθεσή σας είναι ίδια κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυτό είναι μοναδικό.

Συμπαθούν τους ίδιους ανθρώπους με σένα

συνήθειες που ο σκύλος αντιγράφει

Photo: dashamuller/Fotolia

Έχει ο σκύλος σου την έκτη αίσθηση; Σίγουρα αντιπαθεί τους ανθρώπους που δεν σου φέρονται με τον καλύτερο τρόπο και αντιπαθείς κι εσύ. Απ’ την άλλη, αγαπά τους φίλους και την οικογένειά σου.

Όπως είπαμε τα σκυλιά υιοθετούν τα συναισθήματά μας, από χαρά σε φόβο και από ενθουσιασμό σε αναστάτωση. Κι έτσι, όταν κάθε φορά ενθουσιάζεσαι που βλέπεις ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, ο σκύλος σου θα ενθουσιαστεί με τον πρόσωπό αυτό. Και με αυτόν τον τρόπο σε προστατεύει!

Διαβάστε επίσης:

Πώς ένα κατοικίδιο επηρεάζει την ψυχολογία σου

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved