Αυτές τις ημέρες ας μην ξεχνάμε και τα κατοικίδιά μας! Τα έχουμε ανάγκη και μας έχουν κι αυτά. Παιχνίδια με τον σκύλο στο σπίτι που μπορείτε να παίξετε και να διασκεδάσετε παρέα. 

Αν έχεις κατοικίδιο, τότε είσαι απ’ τους τυχερούς. Μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε παιχνίδι έξω ή να κάνετε μεγάλες βόλτες, αλλά είναι αναγκαίο και για τους δύο να παίξετε.

Μπορείς να βρεις αρκετά παιχνίδια που θα κρατήσουν τον σκύλο σου σε εγρήγορση, θα του φτιάξουν τη διάθεση, θα του δείξουν πως είσαι εκεί, το αγαπάς και επικοινωνείτε… ακόμη κι αν δεν βγαίνετε από το σπίτι.

Παιχνίδια με τον σκύλο στο σπίτι

Κρυφτό

Είναι το αγαπημένο μας παιχνίδι από τότε που ήμασταν παιδιά και τώρα ήρθε η ώρα να το παίξουμε και με τον σκύλο μας.

Για να είναι επιτυχημένο αυτό το παιχνίδι, ο σκύλος σου θα πρέπει να γνωρίζει βασικές οδηγίες, όπως μείνε, κάθισε, έλα. Οδηγήσέ το σε ένα δωμάτιο και ζήτησέ του να καθίσει. Στη συνέχεια φύγε από το δωμάτιο και κρύψου.

Όταν βρεις την τέλεια κρυψώνα, φώναξε τον σκύλο σου και ενθάρρυνέ τον να έρθει να σε βρει. Και μόλις το κάνει, επιβράβευσέ τον! Είναι απλό αλλά πολύ διασκεδαστικό.

Παιχνίδια με τον σκύλο στο σπίτι

Ο κρυμμένος θησαυρός

Τα σκυλιά έχουν πολύ αναπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης. Πολύ πιο αναπτυγμένη από αυτήν των ανθρώπων.

Και τι καλύτερο από το να παίξετε τον κρυμμένο θησαυρό; Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις μικρά κουτιά και σε ένα από αυτά να βάλεις μια λιχουδιά. Στη συνέχεια, να ενθαρρύνεις τον σκύλο σου να βρει πού είναι κρυμμένη η λιχουδιά.

Μόλις βρει ποιο κουτάκι κρύβει τη λιχουδιά, επιβράβευσέ τον και δώστου την!

Εκπαίδευση

Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου, τώρα που έχεις χρόνο! Μπορεί να του μαθαίνεις βασικές εντολές όπως “κάθισε”, “μείνε”, “έλα”. Κι αν αυτά τα έχει μάθει ήδη, τότε μπορείς να το προχωρήσεις σε πιο περίπλοκες εντολές, όπως είναι το να δώσει το χέρι του!

Θα περάσετε παραγωγικά την ώρα σας!

Παιχνίδια με τον σκύλο στο σπίτι

Το παιχνίδι με τα εμπόδια

Ένα ακόμη διασκεδαστικό κι εύκολο παιχνίδι. Και μέσα από αυτό το παιχνίδι θα μάθει να πηδάει πάνω από τα αντικείμενα, να περνάει από κάτω ή ενδιάμεσα.

Μέσα από αυτό το παιχνίδι, ο σκύλος σου και θα γυμναστεί και θα βάλει το… μυαλό του σε λειτουργία! Μπορείτε να δουλέψετε μαζί τις δεξιότητές του στην ισορροπία αλλά και στα άλματά του.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια καρέκλα και να μάθεις στον σκύλο, να τον καθοδηγήσεις πώς θα περάσει από πάνω, από κάτω ή ενδιάμεσα. Ή σε πιο προχωρημένο στάδιο να κάνει έναν συνδυασμό ασκήσεων. Και φυσικά, κάθε φορά που τα καταφέρνει, πρέπει να τον ανταμείψεις!

Το παιχνίδι με τον σκύλο δεν είναι απλώς διασκεδαστικό. Ουσιαστικά είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό το πώς να είμαστε όλοι ψυχικά και σωματικά υγιείς. Και φυσικά τα χάδια και οι αγκαλιές είναι μέσα σε αυτά!

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο σκύλος σου βήχει;

Photo: Pexels