Ένα νέο μέλος στην οικογένεια είναι πάντα ένα χαρμόσυνο γεγονός. Η ζωή σου θα αλλάξει για πάντα, και είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει μόνο προς το θετικό. Το τετράποδο αυτό πλάσμα από πολλούς θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, και όχι άδικα.

Πριν πάρεις σκύλο θα πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά όλους τους παράγοντες και να είσαι σίγουρος για αυτή την κίνηση. Το να πάρεις σκύλο δεν είναι μια απλή απόφαση, πρέπει να σκεφτείς όλους τους παράγοντες. Πριν κάνεις αυτό το βήμα να θυμάσαι, τα ζώα δεν είναι παιχνίδι, έτσι με την υιοθεσία ενός σκύλου, αποκτάς την ευθύνη ενός ζώου μέχρι το τέλος της ζωής του.

Εδώ, θα βρεις 8 πράγματα τα οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις ότι θα συμβούν μόλις αποκτήσεις σκύλο.

Θα γυμναστείς πολύ

Στα σκυλάκια αρέσει πολύ να παίζουν, να τρέχουν και να κινούνται στο σπίτι και εκτός. Εξαιτίας αυτού, χωρίς καν να το παρατηρήσεις, θα αρχίσεις και εσύ να γυμνάζεσαι. Να είσαι χαρούμενος, το κουταβάκι σου σε βοηθάει να εγκαταλείψεις την καθιστική ζωή και σε βοηθάει να αποκτήσεις μια πιο υγιή ζωή.

Θα κουραστείς πολύ

Τις πρώτες εβδομάδες που θα μπει το κουταβάκι στην ζωή σου θα πρέπει να μάθει τον χώρο. Επιπλέον, θα κάνει τις ανάγκες του και θα ανακαλύπτει τον εαυτό του. Για αυτό το λόγο, όπως και όταν αποκτάς ένα παιδί, στις αρχές είναι δύσκολο. Έτσι και αλλιώς, κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά αυτή η ομορφιά της ζωής θα σε γεμίζει πλήρως.

Μπορεί στην αρχή να είναι πιο δύσκολο απ’ όσο φαντάζεσαι

Τα κουταβάκια είναι σαν τα μωρά. Γκρινιάζουν, γαυγίζουν, κλαίνε και είναι ατίθασα. Μπορεί στην αρχή αυτό να σε ρίξει ψυχολογικά, αλλά να θυμάσαι ότι αυτή είναι η πρώτη φάση, μετά από λίγο καιρό όλα θα περάσουν. Θα ηρεμήσεις και θα δεις ότι αυτό είναι απλά ένα αρχικό στάδιο, και θα το ξεπεράσετε και οι δυο σας σύντομα.

Θα έχεις πολλά νεύρα

Το κουταβάκι πριν το εκπαιδεύσεις θα κάνει τις ανάγκες του όπου βρίσκει. Πραγματικά, όπου βρίσκει. Μην εκνευρίζεσαι και μην θυμώνεις, να θυμάσαι ότι είναι ένα μωρό και δεν το κάνει επίτηδες, ούτε έχει κακούς σκοπούς.Δεν το κάνει ηθελημένα, ούτε για να σε βάζει να καθαρίζεις.

Θα χαλάσεις πολλά χρήματα

Οι επισκέψεις στον κτηνίατρο θα γίνουν ρουτίνα. Θα πρέπει σε μια τακτική βάση να πηγαίνεις το σκυλάκι σου για εξετάσεις και εμβόλια. Εκτός από αυτό, θα θέλεις σίγουρα να του αγοράσεις πολλά δωράκια. Δεν θα μπορείς να σταματήσεις τον εαυτό σου. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά και πολυέξοδο.

Θα αρχίσεις να χρησιμοποιείς την μωρουδίστικη φωνή σου

Και όμως, αυτό θα γίνει. Ο τρόπος που μιλάμε με το σκυλάκι μας είναι διαφορετικός απ’ ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο. Συνήθως, μπεμπεκίζουμε όταν μιλάμε στο σκυλάκι μας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αρχίσεις να χρησιμοποιείς αυτή τη φωνή, όχι μόνο όταν μιλάς στο τετράποδο φίλο σου αλλά και στους φίλους σου.

Θα νιώθεις τύψεις όταν θα το αφήνεις στο σπίτι

Τις πρώτες μέρες, και για πολύ καιρό ακόμα, το σκυλάκι σου μόλις θα φεύγεις από το σπίτι θα αρχίζει να κλαίει. Πίστεψέ με οι ενοχές θα είναι έντονες που θα φεύγεις από το σπίτι. Αλλά και αυτό είναι κάτι που με την πάροδο του χρόνου θα σταματήσει. Και οι δύο σας θα συνηθίσετε στην νέα σας ζωή.

Θα ξεχάσεις πως ήταν η ζωή σου πριν την απόκτηση του σκύλου

Και όμως, θα συμβεί. Θα αλλάξει τόσο πολύ η ζωή σου που δεν θα το πιστεύεις καν. Όσα ήξερες θα τα ξεχάσεις. Θα είναι τόσο τέλεια αυτή η καινούργια περίοδος που απλά θα αφήσεις το παρελθόν, στο παρελθόν.

Διαβάστε επίσης:

Πες μας πώς κοιμάται ο σκύλος σου να σου πούμε τι σημαίνει!

Credits: nowthisismyworld/reddit.com