Είναι επίσημο! Τώρα ο χνουδωτός σου φίλος απέκτησε το δικό του πάρκο! Ένα ασφαλές μέρος όπου μπορεί να κοινωνικοποιηθεί, να κάνει φίλους, να παίξει και να τρέξει ανέμελα! Επιτέλους η Αθήνα σκέφτεται και αυτούς τους τετράποδους Αθηναίους!

Συγκεκριμένα, τα δύο νέα πάρκα για σκύλους στην Αθήνα αποκλειστικά για περίπατο, βρίσκονται στη διάθεση των Αθηναίων, στην περιοχή του Προμπονά και στην πλατεία Οβρένοβιτς, στον Νέο Κόσμο.

Τα νέα πάρκα για σκύλους στην Αθήνα προσφέρουν χαρά στους μικρούς μας φίλους

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για χώρους κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού, εκγύμνασης και εκπαίδευσης σκύλων, ενώ παράλληλα τηρούν όλες τις προδιαγραφές ενός πρότυπου δημόσιου πάρκου.

Αυτά πρέπει να ξέρεις πριν πας τον σκύλο σου στο πάρκο για σκυλιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάρκα είναι περιφραγμένα, διαθέτουν ξεχωριστές «ζώνες» για μικρόσωμους και μεγαλόσωμους σκύλους, ώστε τα ζώα να παίζουν με ασφάλεια, ενώ είναι μεγάλα σε έκταση.

Μεταξύ άλλων, υπάρχει ράμπα ανάβασης, ξύλινος διάδρομος-«πασαρέλα» με ανάβαση και κατάβαση, εμπόδια για μικρόσωμα και μεγαλόσωμα σκυλιά, ποτίστρες κ.ά.

«Τα δύο πρώτα dog parks της πόλης στον Προμπονά και στο Νέο Κόσμο είναι έτοιμα να υποδεχτούν, με ασφάλεια, τους τετράποδους Αθηναίους. Ο πολιτισμός της καθημερινότητας είναι προτεραιότητά μας, με πολλές πτυχές και πολλούς δικαιούχους.» έγραψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες.

Πώς να τρέξεις με το σκύλο σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News