Υπάρχει περίπτωση να προκαλείς σύγχυση στον σκύλο με τη συμπεριφορά σου; Ναι! Και οι ειδικοί εξηγούν ποιες ακριβώς συμπεριφορές είναι πιο πιθανό να μπερδέψουν τον σκύλο σου, ώστε να τις αποφεύγεις.

Μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σκυλί σου σε καταλαβαίνει πάντα. Πότε βάζεις γρίφους στον σκύλο σου και τον κάνεις να σε κοιτά απορημένος για το τι μπορεί να εννοείς;

Πώς προκαλείς σύγχυση στον σκύλο σου;

Μπερδευτικό όνομα

Το όνομα που μπορεί να έχεις δώσει στον σκύλο σου, μπορεί να είναι αρκετό για να τον μπερδέψει. Αν έχεις βάλει πολλές συλλαβές, πολλά σύμφωνα μαζί, ή έχεις επιλέξει ένα όνομα που μοιάζει και με άλλες λέξεις, μην αναρωτιέσαι γιατί όταν τον φωνάζεις γυρίζει το κεφάλι του απορημένος!

Βάζεις τα δάχτυλά σου στο στόμα του ενώ παίζετε

Ακόμα και το δάγκωμα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί να είναι μια κακή συνήθεια για τον σκύλο σου. Το να συμβαίνει μια στο τόσο ή όταν είναι κουτάβι, είναι ΟΚ αλλά δεν πρέπει να περάσεις στον σκύλο σου το μήνυμα ότι μπορεί να έρχεται να αρπάζει το χέρι σου ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Προκαλείς σύγχυση στον σκύλο
Unsplash/ Kabo

Παίζεις μαζί του με κάλτσες

Εάν τον αφήνεις να δαγκώνει και να παίζει με τις κάλτσες σου, τότε γιατί εκνευρίζεσαι όταν το κάνει μόνος του σε ανυποψίαστο χρόνο; Πρέπει να δίνεις ξεκάθαρα μηνύματα στον σκύλο σου. Κι αν δεν θέλεις να σκίζει τις κάλτσες σου με τα δόντια του, μην το επιτρέπεις ούτε πάνω στο παιχνίδι!

Συμπεριφορές που στα μάτια του σκύλου σου μοιάζουν αλλοπρόσαλλες!

Χρησιμοποιείς πολλές λέξεις για το ίδιο πράγμα

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, τα πράγματα πρέπει να είναι απόλυτα ξεκάθαρα. Μια λέξη για κάθε εντολή. Μην βάζεις τις ίδιες λέξεις για πολλές εντολές!

Δεν είσαι συνεπής με τους κανόνες που του έχεις θέσει

Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν γίνεται τη μια μέρα να του λες να ανέβει στον καναπέ και την επόμενη να του φωνάζεις που ανέβηκε μόνος του έτσι; Ή επιτρέπεται να ανεβαίνει στον καναπέ ή όχι. Αλλιώς μπερδεύεται!

Προκαλείς σύγχυση στον σκύλο
Unsplash/ Patrick Kool

3 συμπεριφορές σου που πληγώνουν τον σκύλο σου

Τον μαλώνεις για κάτι που έκανε πολλές ώρες πριν

Τα σκυλιά δεν καταλαβαίνουν πραγματικά ότι ο ιδιοκτήτης τους μπορεί να είναι θυμωμένος για κάτι που συνέβη στο παρελθόν. Ο σκύλος σου δεν μπορεί να κάνει τη σύνδεση και πιστεύει ότι τον τιμωρείς χωρίς λόγο εκείνη τη στιγμή.

Αντ ‘αυτού, προσπάθησε να καταλάβεις γιατί το σκυλί σου έκανε το λάθος και να το εκπαιδεύσεις ώστε να μην ξανασυμβεί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News