Τα ζώα έχουν ψυχή και πολλοί από εμάς θα συμφωνήσουμε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξεις και το σημαντικότερο όλων είναι η τροφή.

Η τροφή του σκύλου σου επηρεάζει το τρίχωμά του, την ενέργεια που έχει και την υγεία του. Υπάρχουν πολλές τροφές που σου προκαλούν ανησυχία και δεν τις δίνεις σίγουρα στο σκυλάκι σου γιατί θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον οργανισμό του.

Όπως ξέρεις ήδη είναι πολλές οι τροφές που δεν πρέπει ποτέ να δίνεις στον σκύλο σου, όπως για παράδειγμα η σοκολάτα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι μύθοι που πρέπει να καταρρίψεις αν θες να προφυλάξεις τον τετράποδο φίλο σου.

Μύθος: Οι δίαιτες χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι πιο υψηλές σε πρωτεΐνες

Οι παχυντικές δίαιτες για τους ανθρώπους συχνά γίνονται παχυντικές και για τα ζώα. Τα ζώα έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά από τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι είναι σε θέση να δημιουργήσουν ορισμένες πρωτεΐνες από μικρότερα δομικά στοιχεία, κάτι που τα ζώα δεν μπορούν. Αυτό είναι το θέμα όταν μιλάμε για γευστικά γεύματα. Αντί να χρησιμοποιούμε τρόφιμα με ζάχαρη, τα αντικαθιστούμε με μπιζέλια, φασόλια, πατάτες και άλλα άμυλα. Τα οποία μπορεί να είναι λιγότερο γευστικά και να μην έχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Μύθος: Οι σπιτικές δίαιτες είναι πιο θρεπτικές

Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά συνήθως δεν είναι, εκτός και εαν η διατροφή του σκύλου σου είναι υπό την φροντίδα ενός κτηνίατρου διατροφολόγου. Ακόμη και η προσθήκη πολυβιταμινών με μια ποικιλία υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λαχανικών δεν ισοδυναμεί με μια ισσοροπημένη διατροφή.

Μύθος: Οι μεγαλύτερες εταιρείες είναι πιο προσεκτικές στην παρασκευή των τροφών

Οι καταναλωτές προσελκύονται από τις γνωστές εταιρείες ζωοτροφών, λόγω της ποικιλίας τροφών, την ποιότητα των συστατικών και τις υποσχέσεις για καλύτερη τροφή σε σχέση με τον μέσο όρο. Δεν είναι λίγες φορές που έχουν ανακληθεί τροφές μεγάλων εταιρειών. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να ισχύει και για τις μικρότερες εταιρείες. Όμως, οι μικρότερες εταιρείς συχνά στερούνται τις μελέτες και τα δεδομένα για να βεβαιωθούν ότι οι τροφές τους είναι κατάλληλες για μακροχρόνια χρήση. Επιπλέον, δεν έχουν την υποδομή για πρόσθετους ελέγχους.

Μύθος: Τα ωμά τρόφιμα είναι καλύτερα για την πέψη και την υγεία του σκύλου

Τα οφέλη από την διατροφή ωμών τρωφών δεν αντισταθμίζουν πάντα τους κινδύνους. Η πλειοψηφία των τρωφών που ανακαλούνται είναι οι πιο συνηθισμένες που χρησιμοποιούμε. Ο λόγος; Προκαλούν σαλμονέλα και λιστέρια. Αυτά τα βακτήρια δεν είναι κίνδυνος μόνο για τα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά πρέπει να ξέρεις πριν πας τον σκύλο σου στο πάρκο για σκυλιά