Ο ερχομός του μωρού μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά του σκύλου σου. Αν δεν έχεις παιδιά και σκοπεύεις να κάνεις, να ξέρεις πως ο αγαπημένος σου φίλος θα ζηλέψει από την πρώτη στιγμή που θα μπει το μωρό στο σπίτι, καθώς θα θεωρήσει πως θα κλέψει άλλος την ξεχωριστή θέση που έχει καρδιά σου τώρα.

Φυσικά και θα γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να μην του το δείξεις! Δες τι πρέπει να προσέξεις εάν ο σκύλος ζηλεύει το μωρό αλλά και τι να κάνεις για να προλάβεις αυτή τη συμπεριφορά!

Να έχεις μαζί και το σκύλο στην προετοιμασία του σπιτιού

Ετοίμασε το παιδικό δωμάτιο και φτιάξε το σπίτι σου ανάλογα για τον ερχομό του μωρού και πάρε μαζί στην προετοιμασία και τον σκύλο σου. Η συμμετοχή του στη διαδικασία θα τον κάνει να πάρει μια ιδέα από την αρχή για το μωρό.

Δώσε του να μυρίσει τα ρούχα του μωρού

Όσο μωρό είναι στο μαιευτήριο, δώσε του να μυρίζει τα ρούχα του μωρού. Όταν μπει μέσα στο σπίτι το μικρό, άσε τον σκύλο να το μυρίσει. Θα εξοικειωθεί κατευθείαν μαζί του.

Συνέχισε να έχεις τις ίδιες δραστηριότητες με πριν

Ό,τι έκανες με το σκύλο σου πριν το μωρού, συνέχισε να κάνεις και μετά τη γέννηση του παιδιού. Αν και είναι σχεδόν σίγουρο πως κάποιες δραστηριότητες θα αναγκαστείς να τις διακόψεις καθώς δεν θα έχεις χρόνο, φρόντισε να μην κόψεις κάποια από τις αγαπημένες του ασχολίες.

Χάιδεψε τον σκύλο ταυτόχρονα με το μωρό

Όταν χαϊδεύεις και παίρνεις αγκαλιά το μωρό σου, χάιδεψε ταυτόχρονα και τον σκύλο σου. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να νιώσει παραμελημένος, γιατί θα ζηλέψει και θα αγριεύει στο μωρό.

Πάρε και το παιδί στη βόλτα του σκύλου

Θα αναπτυχθεί μια σχέση αγάπης ανάμεσα στον σκύλο και το παιδί από μικρή ηλικία. Άσε το παιδί να παίξει με τον σκύλο, προσέχοντας βεβαίως κάποιες απότομες κινήσεις του μωρού.

Και πού ξέρεις, τελικά μπορεί η σχέση τους να γίνει κάπως έτσι:

Αυτός ο σκύλος κάνει το καλύτερο babysitting! | Video