Μήπως και ο δικός σου σκύλος δεν τρώει την ξηρά τροφή ξαφνικά, ενώ πάντα την έτρωγε; Τι συνέβη από τη μια στιγμή στην άλλη και το κατοικίδιό σου δεν την προτιμά;

Έχεις παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες πως ο τετράποδος φίλος σου σταμάτησε να τρώει την ξηρά τροφή που άλλοτε έκανε σαν τρελός για να την γευτεί; Ένα από τα βασικότερα ένστικτα του σκύλου σου είναι η πείνα, οπότε τώρα ανησυχείς πολύ για το τι συμβαίνει. Παρακάτω θα δεις μερικές πιθανές αιτίες που το σκυλάκι σου δεν τρώει ξαφνικά την ξηρά του τροφή, όμως αν αυτό συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες, συμβουλέψου τον κτηνίατρό του.

Γιατί ο σκύλος δεν τρώει την ξηρά τροφή του ξαφνικά;

  • Πολύ απλά την βαρέθηκε: Μη σου φαίνεται περίεργο. Όπως βαριούνται οι άνθρωποι βαριούνται και τα ζώα. Το σκυλάκι σου μπορεί να γεύτηκε κάτι που του τράβηξε περισσότερο την προσοχή, όπως το κομμάτι από το σουβλάκι που το έδωσες χτες. Του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στον ουρανίσκο του κι τώρα η ξηρά τροφή του φαίνεται βαρετή και άγευστη. Αυτός είναι κι ένας καλός λόγος για να μην τον συνηθίζεις στο ανθρώπινο φαγητό.
σκύλος δεν τρώει την ξηρά τροφή
Unsplash/ Kabo
  • Λόγω εποχής του κάθεται βαριά στο στομάχι: Στην έντονη ζέστη οι διατροφικές συνήθειες όλων αλλάζουν. Φυσικά και το τετράποδό σου μπορεί να αποζητά αλλαγές, όπως εσύ, και να θέλει μια τροφή πιο ελαφριάς σύνθεσης από αυτή που έτρωγε τον Χειμώνα και συνεχίζεις να του δίνεις και αργότερα.
  • Πάσχει από στρες: Πρέπει να ξέρεις πως περνούν και τα σκυλάκια από διάφορες περιόδους στεναχώριας και έντονου στρες που μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην όρεξη τους.
  • Είναι κρυωμένος: Αν παρατηρήσεις ότι εκτός από την όρεξή του για φαγητό ο σκύλος σου έχασε και την όρεξή του για παιχνίδι το πιο πιθανόν είναι να αρρώστησε, ακόμα και ελαφριά.
  • Το έχεις παρακάνει με τις λιχουδιές: Αν του δίνεις όλη μέρα λιχουδιές και ό,τι περισσεύει από σένα, πώς περιμένεις να φάει και το δικό του φαγητό; Είναι πολύ φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να του δίνεις λιχουδιές με μέτρο.

5 μύθοι για την τροφή του σκύλου σου που πρέπει να προσέξεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News