Ο σκύλος σου μαδάει; Υπάρχουν λύσεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Δεν έχεις πολύ καιρό που έχεις αποκτήσει τον νέο σου συγκάτοικο που δεν είναι άλλος από το κατοικίδιο σου! Ο σκύλος σου, όμως, έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα! Μαδάει πολύ και οι τρίχες του γεμίζουν όλους τους χώρους του σπιτιού σου. Φυσικά εσύ δεν ξέρεις τι να κάνεις για την τριχόπτωση του σκύλου και έχεις τρομοκρατηθεί!

Ο καναπές σου έχει εκτός από το ριχτάρι σου μια παχιά στρώση τρίχας και για το κρεβάτι του άστο δεν το συζητάμε! Το κοιτάς και νομίζεις πως του έπεσαν στο μαξιλάρι όλα τα μαλλιά. Μην αγχώνεσαι γιατί ούτε ο σκύλος σου θα μείνει «καραφλός», ούτε θα χρειαστεί να μαζεύεις τις τριχούλες μια μια. Ποια είναι, όμως, η λύση για μην μαδάει ο σκύλος σου;

Η διατροφή του σκύλου σου παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και η περιποίησή του. Και λύσεις υπάρχουν!

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις για να μημ μαδάει ο σκύλος σου;

  1. Ρίξε λίγο λάδι στο φαγητό! Το ελαιόλαδο έχει και μία χρήση που μέχρι σήμερα δεν ήξερες! Βοηθά πολύ στην τριχόπτωση του σκύλου. Μαζί με την σκυλοτροφή ρίξε και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στο μπολάκι του. Θα δεις ότι στις επόμενες μέρες του η τριχόπτωση του θα μειωθεί.
  2. Αγόρασε του τροφή που θα έχει ως βάση το σολομό. Ο σολομός με την πλούσια περιεκτικότητα του σε Ω3 θα κάνει θαύματα στο τρίχωμα του. Θα το κάνει να μην πέφτει ενώ παράλληλα, θα το δυναμώσει και θα του δώσει λάμψη.
  3. Χτένισε τον σκύλο σου καθημερινά. Το καλό και συχνό βούρτσισμα θα διώξει μακριά τις τρίχες που έπεσαν και θα σου κάνει και οικονομία χρόνου, αφού θα καθαρίζεις λιγότερο από πριν.
  4. Χρησιμοποίησε ειδικά προϊόντα. Προμηθεύσου από το κτηνιατρείο ειδικά σαμπουάν που βοηθούν στην τριχόπτωση του σκύλου και χρησιμοποίησε τα κάθε φορά που του κάνεις μπάνιο!
Συμβουλή!

Κάλυψε τα έπιπλα σου (καναπέ- πολυθρόνες) με ριχτάρια για να γίνεται πιο εύκολο το καθάρισμα τους. Το μόνο θα έχεις να κάνεις θα είναι να τινάζεις πιο συχνά και να σκουπίζεις με την ηλεκτρική σκούπα τις τρίχες που κολλούν επάνω τους.

Διαβάστε ακόμα:

Οι σκύλοι που μαδάνε λιγότερο!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved