Αν και ο σκύλος δαγκώνει τα πατουσάκια του, τότε μην ανησυχείς (πολύ) γιατί είναι μια συνηθισμένη συμπεριφορά ανάμεσα στα σκυλιά! Τι μπορείς να κάνεις, όμως, για να το αποτρέψεις;

Ο σκύλος δαγκώνει τα πατουσάκια του και όσο κι αν τον “μαλώνεις” δεν το σταματά. Ή απλώς… το σταματά για λίγο και μετά συνεχίζει ακάθεκτος. Κι ενώ το γλύψιμο ως ένα βαθμό θεωρείται φυσιολογικό, πολλές φορές είναι επικίνδυνο.

Γιατί, όμως, ο σκύλος δαγκώνει τα πατουσάκια του; Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, όπως το ξηρό δέρμα, οι πληγές, αλλεργία, κάποια αρρώστια ή ακόμη και το άγχος. Ωστόσο, αυτή η κακιά συνήθεια, μπορεί να προκαλεί πόνο στον σκύλο σου, να κουτσαίνει ή να δημιουργηθεί κάποια λοίμωξη.

Είναι σημαντικό να ενημερώσεις τον κτηνίατρο για τη διατροφή, τον τρόπο ζωής αλλά και το περιβάλλον που ζει ο σκύλος σου, ώστε να βρει και τις κατάλληλες λύσεις.

Μπορείς, όμως, να βρεις μερικούς τρόπους για να σταματήσεις τον σκύλο σου και να τον αποτρέψεις.

Ο σκύλος δαγκώνει τα πατουσάκια του; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Πλύνε τα πατουσάκια του σκύλου

Κάθε φορά που πηγαίνετε βόλτα είναι σημαντικό επιστρέφοντας να πλένεις καλά τα πατουσάκια του σκύλου σου. Πρέπει να τα διατηρείς όσο πιο καθαρά μπορείς, ώστε να μειώσεις τους κινδύνους για λοιμώξεις και αλλεργίες.

σκύλος δαγκώνει τα πατουσάκια του

Μείωσε την έκθεση σε αλλεργιογόνα

Εκτός από τα εξωτερικά αλλεργιογόνα που ταξιδεύουν μέσα στα ρούχα και τα παπούτσια μας, αρκετές εσωτερικές ουσίες μπορούν επίσης να επιδεινώσουν το δέρμα του σκύλου. Τα ακάρεα σκόνης, τα χημικά καθαρισμού και ο καπνός τσιγάρων είναι μόνο μερικά από τα πολλά που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του σκύλου σου.

Δώσε προσοχή σε αυτά και πλύνε καλά το κρεβάτι του σκύλου σου.

Πρόσεχε το κλίμα στο σπίτι σου

Η υγρασία στο σπίτι μπορεί να είναι βλαβερή για τα σκυλιά με δερματίτιδα. Είναι σημαντικό να αερίζεις το σπίτι σου, να μπαίνει αέρας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να έχει δροσιά αλλά και να εξαλείψεις την υγρασία με έναν αφυγραντήρα.

Αυτά θα βοηθήσουν σημαντικά τον σκύλο σου.

σκύλος δαγκώνει τα πατουσάκια του

Επίλεξε μια υγιεινή διατροφή

Όσο πιο υγιεινή είναι η διατροφή του σκύλου σου, τόσο καλύτερα θα μπορεί να καταπολεμήσει τους ερεθισμούς από έξω αλλά και τις αλλεργίες. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια του κτηνίατρου ώστε να επιλέξεις την καλύτερη τροφή για το αγαπημένο σου τετράποδο.

Φτιάξε τη δική σου diy αλοιφή για τα πατουσάκια και τη μυτούλα του σκύλου σου.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να καθαρίσεις τα πατουσάκια του σκύλου σου!