Μπορείς να αλλάξεις όνομα στον σκύλο που μόλις υιοθέτησες;

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορείς να αλλάξεις όνομα στον σκύλο που υιοθέτησες; Υπάρχει κάποιος «νόμος» που να σου το απαγορεύει; Κι αν του αλλάξεις όνομα θα σε ακούσει; Πολλές οι απορίες.

Μπορείς να αλλάξεις όνομα στον σκύλο που υιοθέτησες; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο tip που πρέπει να ακολουθήσεις; Οι ειδήμονες απαντούν και λύνουν πολλές από τις απορίες μας.

Γιατί τα καταφύγια δίνουν όνομα στα σκυλιά;

Γιατί τα διάφορα καταφύγια ζώων «βαπτίζουν» τα σκυλιά; Γιατί, δυστυχώς, υπάρχουν πολλά ζώα που ψάχνουν για ένα σπίτι. Δίνει στο σκύλο μια ταυτότητα, και κάνουν τα πάντα για να ζουν καλύτερα, δήλωσε ο Jme Thomas ο οποίος διοικεί ένα τέτοιο καταφύγιο.

Κι αν πάνε στο καταφύγιο και έχουν ήδη ένα όνομα; Ναι, υπάρχει και αυτή η περίπτωση αν ο ιδιοκτήτης του σκύλου πεθάνει ή το εγκαταλείψεις; Για την πλειονότητα, τα ονόματα παραμένουν. Αν ο σκύλος έχει ήδη όνομα, τότε κρατάς το ίδιο εκτός κι αν υπάρχει σημαντικός λόγος για να το αλλάξεις.

Ένας σημαντικός λόγος μπορεί να είναι η κακοποίηση του ζώου στο παρελθόν, ενώ το καταφύγιο μπορεί να αλλάξει το όνομα του σε περίπτωση που αυτό το εμποδίζει από το να το υιοθετήσουν. Συμβαίνουν και αυτά!

Μπορείς να αλλάξεις όνομα στον σκύλο που υιοθέτησες

Μπορείς να αλλάξεις όνομα στον σκύλο που υιοθέτησες;

Ακόμα κι αν το pet σου έχει ένα νόημα για χρόνια και ποια δεν σου αρέσει μπορείς να το αλλάξεις, οι περισσότεροι το κάνουν.

Σύμφωνα με τον Thomas, στο 99% των περιπτώσεων είναι εντάξει αν αλλάξεις το όνομα του σκύλου. Είναι άλλωστε μια καινούργια αρχή για σένα και για εκείνον και μπορεί να αναπτύξετε έναν καλύτερο δεσμό.

Ειδικά, αν πρόκειται για ένα μικρό κουτάβι που μετρά λίγες μέρες ή μήνες με το όνομά του, τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να το ονομάσεις διαφορετικά.

Τι γίνεται, όμως, όταν το κατοικίδιο έχει το ίδιο όνομα για μια δεκαετία; Θα ακούει στο καινούργιο του όνομα;

Μπορείς να αλλάξεις όνομα στον σκύλο που υιοθέτησες

Πώς να διδάξεις στο pet σου το νέο του όνομα;

Μπορεί να χρειαστείς λίγες μέρες ή εβδομάδες, μέχρι να συνηθίσει το κατοικίδιό σου το καινούργιο του όνομα. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις και πάλι το παλιό του όνομα, ειδικά όταν σε αγνοεί…επιδεικτικά!

Αλλά τα γλυκά, τα παιχνίδια και οι επιβραβεύσεις θα κάνουν την «αποστολή» σου πολύ πιο εύκολη. Μπορείς να επενδύσεις σε αυτά. Άλλωστε τα σκυλιά μπορούν και μας διαβάζουν. Βλέπουν τι σε κάνει χαρούμενο και προσπαθούν να σε ικανοποιήσουν!

Διαβάστε επίσης:

Ξέρεις πώς να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου χωρίς τη βοήθεια ειδικού;

Photo: Adam Griffith,Krista Mangulsone/ Unsplash, kaboompics / Freepik
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved